LogRhythm lanceert geïntegreerde oplossing voor GDPR-compliance

10 januari 2018

LogRhythm lanceert zijn GDPR Compliance Module. Dit is een volledig geïntegreerde beveiligingsoplossing voor het bereiken en valideren van GDPR-compliance. De module biedt bedrijven die persoonlijke data van Europese burgers verzamelen en verwerken, een robuuste, kant-en-klare suite van regels, meldingen en rapportages, die speciaal is ontwikkeld met het oog op de regels van de GDPR. Door het implementeren van de module is een organisatie in staat om persoonlijke data van klanten te beschermen en negatieve publiciteit, boetes en verlies aan vertrouwen te voorkomen.

Elke organisatie die in de Europese Unie zakendoet met bedrijven of consumenten, valt onder de werking van de GDRP en moet voldoen aan alle regels. Non-compliance kan leiden tot hoge boetes: tot wel twintig miljoen euro of vier procent van de jaaromzet. Het voldoen aan de regels van de GDPR belooft een ingrijpende operationele en technische exercitie te worden. Gartner voorspelt dat eind 2018 minder dan de helft van de bedrijven die vallen onder de GDPR, volledig compliant zal zijn.

“Gezien de breedte van de GDPR, kan geen enkele losse oplossing zorgen voor volledige compliance met alle regels. In feite zijn er meer eisen op het gebied van mensen en processen dan op het gebied van technologie”, zegt James Carder, Chief Information Security Officer en GDPR Data Protection Officer van LogRhythm. “De LogRhythm GDPR Compliance Module biedt een vereenvoudigde benadering voor het tegemoetkomen aan compliance-eisen door het bieden van een basisraamwerk dat is ontworpen om klanten te helpen bij het inspelen op de technologische eisen van de GDPR. Dit raamwerk helpt de risico’s terug te dringen en boetes te voorkomen, en stelt bedrijven in staat om in en met de Europese Unie zaken te blijven doen.”

De LogRhythm GDPR Compliance Module is de eerste oplossing in de markt, die een geïntegreerde benadering biedt voor het tonen van compliance met de op technologie gerichte artikelen van de GDPR. Net als bij alle andere compliance-modules van LogRhythm is deze nieuwe module gratis voor LogRhythm-klanten. Organisaties die de module implementeren, zien direct voordelen door de suite van vooraf ingebouwde content. Dit zorgt voor een efficiëntere en effectievere oplossing ten opzichte van een handmatige aanpak of andere technologieën.

“Het is duidelijk dat LogRhythm de nodige inspanningen verricht om een antwoord te bieden op de GDPR”, zegt Chris Kruk, Information Security Analist bij UK SBS. “De nieuwe onderzoekstemplates en andere componenten voor de GDPR zijn erg nuttig en de GDPR-rapportages bieden een goed overzicht van de eisen van de regelgeving.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This