Toyota Motor Europe werkt samen met Dassault Systèmes voor productie digitaal marketingmateriaal

11 januari 2018

Toyota Motor Europe en Dassault Systèmes gaan een driejarige samenwerking aan om bij de productie van marketingmateriaal dubbelwerk te voorkomen. De bedrijven streven naar een efficiënter productieproces voor het marketingmateriaal van Toyota, met content die eenvoudig kan worden aangepast aan de specifieke eisen en wensen die gelden in individuele landen.

Bij het vervaardigen van marketingmateriaal voor de verkoop van auto’s vindt veel dubbelwerk plaats. Naast CAD-bestanden en tekeningen die bedoeld zijn voor de productie worden bijvoorbeeld ook veel aparte schetsen en animaties gemaakt voor productpresentaties op onder andere websites en informatiezuilen.

Virtual Garage

Met de oplossing Virtual Garage van Dassault Systèmes kan Toyota Motor Europe gebruikmaken van 3DEXCITE-visualisatieapplicaties. Deze bieden de mogelijkheid om het digitale productieproces van marketingmateriaal te optimaliseren.

3DEXCITE maakt het mogelijk om engineeringinformatie te gebruiken voor het creëren van marketingmateriaal dat is toegespitst op de specifieke doelgroepen waar het autoconcern zich op richt. Ook kunnen hiermee modellen, productinformatie en bijvoorbeeld kleuren accuraat en consistent via verschillende contentplatformen worden gepresenteerd, ongeacht of deze platform online of offline zijn. Denk aan brochures, video’s, webconfigurators en andere content. De getoonde modellen, kleuren en dergelijke kunnen hierbij eenvoudig aan lokale voorkeuren worden aangepast.

Pin It on Pinterest

Share This