Orange Business Services ondersteunt ESA bij verzamelen data uit observaties van de aarde

9 januari 2018

Het Airbus Consortium is samen met drie andere consortia geselecteerd voor het data- en informatieproject van Copernicus (DIAS) door de European Space Agency (ESA). Als onderdeel van het Airbus Consortium levert Orange Business Services voor het project expertise op het gebied van cloud ICT-diensten en haar wereldwijde cloudoplossing Flexible Engine.

Copernicus is een initiatief van de Europese Unie en heeft als doel om gratis en vrije toegang te verschaffen tot bijna real-time data, modellen en voorspellingen over onze planeet. Deze data wordt verzameld door een groep satellieten en observaties ter plekke en is van cruciaal belang voor zowel de veiligheid van zowel de aarde als het milieu. DIAS is opgericht ter ondersteuning van het Copernicus-programma, waardoor deze gegevens voor EU-burgers vrij toegankelijk zijn via een cloud computing-architectuur.

One-stop-show

Het consortium Airbus en Orange Business Services streeft ernaar om binnen zes maanden een ‘one-stop-shop’ te ontwikkelen voor alle gegevens en diensten met toegevoegde waarde. Hierdoor kunnen wetenschappers, bedrijven en ondernemers bedrijfsmodellen ontwikkelen en software en applicaties ontwikkelen op basis van aardobservatie-data.

Het consortium – dat onder leiding staat van Airbus – zet de wereldwijde cloud oplossing Flexible Engine van Orange Business Services in om aan de eisen van Copernicus te voldoen. Flexible Engine is een public cloud aanbod gebouwd op OpenStack-technologie dat de schaalbaarheid en big data omgeving biedt die nodig is om Copernicus-gegevens op te slaan, te structureren en in te zien. Orange Business Services gaat Airbus assisteren bij het beoordelen, definiëren en bijwerken van de cloud strategie. Ook wordt de kennis van Orange Business Services op het gebied van digitale bedrijfsbehoeften ingezet om nieuwe gebruiksvormen voor de observatiebeelden van Copernicus te ontwikkelen.

Waarde van data bepalen

“Big data-analyse, ondersteund door de juiste cloud-mogelijkheden, kan helpen met het bepalen van de waarde van deze data voor nieuwe bedrijfsmodellen en economische groei voor Europa. Het hele Orange-team is er trots op deel te nemen aan dit ambitieuze project”, zegt Philippe Laplane, CEO van Orange Cloud for Business.

Pin It on Pinterest

Share This