Asperitas introduceert referral programma

4 januari 2018

Asperitas, dat de Immersed Computing vloeistofkoeling voor datacenters levert, lanceert een referral programma. Via dit programma looft Asperitas beloning uit voor het introduceren van het bedrijf bij nieuwe relaties.

Referral programma’s zijn aan de softwarekant van de IT industrie niet ongewoon, maar ongebruikelijk in de datacenterbranche. Sales Director Leon Lips: “Onze visie is simpel, we kennen allemaal innovators in de branche, maar we kennen ze niet allemaal. Met dit nieuwe initiatief introduceren we een nieuw en laagdrempelig kanaal om met deze groep in contact te komen in binnen- en buitenland.” Wie Immersed Computing en Asperitas wil introduceren bij een nieuwe relatie kan zich aanmelden bij het referral programma. Indien uit de nieuwe relatie ‘new business’ ontstaat, wordt er een beloning toegekend van 1% van de betreffende dealwaarde.

Immersed Computing

Asperitas levert Immersed Computing, een technologie waarbij servers worden ondergedompeld in olie om warmte efficiënt af te voeren. Dit systeem kan worden gekoeld met behulp van water, dat hierdoor kan worden opgewarmd tot een temperatuur van maximaal 65 graden Celsius. Asperitas geeft aan dat minimaal 98% van de IT energie hierdoor kan worden hergebruikt in de vorm van warm water. Ook stelt Asperitas de energievoetafdruk van datacenters met 50% te kunnen verlagen. Het bedrijf won in november nog de TNO Piet de Jong innovatieprijs

Eind 2017 maakte Asperitas het eerste datacenter bekend waar een volledige Immersed Computing hal wordt uitgerold met een capaciteit van 300 kW. De ruimte zal direct volledig in gebruik genomen worden door klanten van EcoRacks in Eindhoven. Het is mogelijk om de technologie zelf te ervaren bij het atom86 datacenter in Schiphol-Rijk, dat als een proof of concept locatie wordt ingezet. Op dit moment zijn er ondergedompelde Open Compute servers in de module te zien.

Pin It on Pinterest

Share This