‘Bedrijven investeren in 1,06 miljard euro in cloud IAM oplossingen in 2023’

28 december 2017

Bedrijven wereldwijd investeren in 2018 naar verwachting 1,265 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,06 miljard euro, in cloud identity and access management (IAM) oplossingen. Dit voorspelt Research and Markets. Ook in de jaren die hierop volgen groeit de markt fors; het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor cloud IAM oplossingen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 30,89% groeit tot een omzet van ruim 4 miljard euro in 2023.

Het onderzoeksbureau wijst op de exponentiële groei in de vraag naar cloud oplossingen. Dit wakkert ook de vraag naar beveiliging van gebruikersdata aan. Veel bedrijven kiezen hierbij voor cloud gebaseerde IAM oplossingen, aangezien zij alleen hoeven te betalen voor het gebruik van de oplossing en niet hoeven te investeren in de oplossing zelf.

Research and Markets ziet echter ook enkele obstakels voor de omarming van cloud IAM oplossingen. Zo blijven bedrijven de veiligheid van de technologie wantrouwen en is het toewijzen van security policies aan specifieke gebruikers sommige bedrijven een doorn in het oog.

Pin It on Pinterest

Share This