‘Bedrijven investeren in 2022 1,66 miljard euro in cloud monitoring’

28 december 2017

De vraag naar cloud monitoring oplossingen groeit tot 2023 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 19,2%. Bedrijven investeren naar verwachting in 2022 ongeveer 1,66 miljard euro (1,98 miljard dollar) in de oplossingen, ten opzichte van 688,4 miljoen euro (821,4 miljoen dollar) in 2017.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Markets and Markets. Bedrijven worden geconfronteerd met een toenemende hoeveelheid cyberdreigingen en datalekken, waardoor zij zich genoodzaakt zien te investeren in de beveiliging van data en applicaties die zij in de cloud hosten. Cloud monitoring oplossingen geven bedrijven informatie die hen helpen kwetsbaarheden op te sporen en beveiligingslekken te voorkomen. Dit drijft de vraag naar cloud monitoring oplossingen op.

Ook de groeiende omarming van Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen draagt bij aan de groeiende vraag naar cloud monitoring oplossingen. Markets and Markets verwacht dat de vraag naar SaaS oplossingen de komende jaren sneller zal groeien dan de vraag naar Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS), al laat het bedrijf in het midden hoe groot deze groei zal zijn. Het onderzoeksbureau wijst erop dat cloud monitoring tools helpen inzicht te krijgen in de prestaties van SaaS oplossingen en prestatieproblemen proactief te detecteren. Door de toenemende vraag naar SaaS oplossingen stijgt hierdoor ook de vraag naar cloud monitoring oplossingen.

Pin It on Pinterest

Share This