Ericsson zet fors in op onderzoek naar 5G en IoT

27 december 2017

Ericsson gaat honderden miljoen euro’s investeren in onderzoek naar 5G, Internet of Things en digitale diensten. Het bedrijf heeft hiervoor 370 miljoen dollar, omgerekend zo’n 312 miljoen euro, opgehaald bij investeerders.

Ericsson verwacht dat 5G-netwerken de komende jaren wereldwijd zullen worden uitgerold, waardoor het aantal gebruikers van deze technologie snel zal stijgen. Het bedrijf voorspelt dat de grens van 1 miljard 5G-abonnees in 2023 zal worden doorbroken.

Om hierop in te spelen wil het bedrijf fors investeren in R&D op het gebied van 5G, Internet of Things en digitale diensten. Het bedrijf heeft hiervoor 370 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. De Nordic Investment Bank stelt een investering van 220 miljoen dollar beschikbaar, terwijl AB Svensk Exportkredit 150 miljoen dollar investeert.

Pin It on Pinterest

Share This