Microsoft helpt ontwikkelaars intelligente conversationele applicaties te ontwikkelen

15 december 2017

Microsoft lanceert een tweetal oplossingen om ontwikkelaars te helpen intelligente conversationele applicaties te ontwikkelen. Het gaat om Microsoft Azure Bot Service en Microsoft Cognitive Services Language Understanding (LUIS). Zowel Microsoft Azure Bot Service als LUIS zijn beschikbaar op Azure.

Beide tools zijn gericht op de ontwikkeling van intelligente chatbots die op een natuurlijke wijze met mensen kunnen communiceren, waardoor het lijkt alsof zij met een persoon spreken. Deze chatsbots kunnen ondermeer worden ingezet voor klantenservice en virtuele assistenten.

Conversationele applicaties

Azure Bot Service stelt ontwikkelaars in staat conversationele applicaties te creëren op verschillende kanalen, zoals apps, websites of messaging platformen. Het gaat hierbij onder andere om Cortana, Facebook Messenger, Skype, Slack en Kik. Daarnaast kunnen bots worden geïntegreerd in webpagina’s en apps.

LUIS is belangrijk onderdeel van het ‘brein’ van de chatbot. De oplossing helpt ontwikkelaars op maat gemaakte modellen te ontwikkelen waarmee chatbots op natuurlijk wijze de intenties van personen die met hen praten kunnen interpreteren. Ook helpen de modellen waardevolle informatie te destilleren uit de input van gebruikers.

Meer informatie is beschikbaar in een blogpost die Microsoft over Microsoft Azure Bot Service en LUIS heeft gepubliceerd.

Microsoft Azure Bot Service (bron: Microsoft)

Microsoft Azure Bot Service (bron: Microsoft)

Pin It on Pinterest

Share This