OpenStack’s Kata Containers project combineert voordelen VM’s en containers

11 december 2017

De OpenStack Foundation lanceert het open source project Kata Containers. Met dit project wil de stichting de beveiligingsvoordelen van virtuele machines (VM’s) combineren met de snelheid en beheerbaarheid van containertechnologie. De technologie is compatibel met zowel de Open Container Initiative (OCI) specificaties als de container runtime interface (CRI) van Kubernetes en is om hardware-agnostisch.

Kata Containers maakt het mogelijk container management tools direct op bare metal te draaien, zonder dat dit de isolatie van workloads aantast. De OpenStack Foundation stelt dat de technologie verschillende voordelen biedt boven het draaien van containers op gevirtualiseerde infrastructuur, zoals hogere prestaties, een kortere opstarttijd en kostenvoordelen.

22 partijen betrokken

Intel draagt bij aan Kata Containers met zijn Intel Clear Containers technologie, terwijl Hyper zijn runV technologie beschikbaar stelt. Daarnaast wordt het project ondersteunt door 99cloud, AWcloud, Canonical, China Mobile, City Network, CoreOS, Dell/EMC, EasyStack, Fiberhome, Google, Huawei, JD.com, Mirantis, NetApp, Red Hat, SUSE, Tencent, Ucloud, UnitedStack en ZTE.

In eerste instantie zal het Kata Containers project uit zes componenten ontstaan: een Agent, Runtime, Proxy, Shim, Kernel en QEMU 2.9. Het project is ontworpen om architectuur-agnostisch te zijn, te draaien op meerdere hypervisors en compatibel te zijn met zowel de OCI-specificatie voor Docker containers en CRI voor Kubernetes.

Pin It on Pinterest

Share This