Driekwart van de bedrijven overschrijdt public cloud budget of heeft kosten niet in beeld

8 december 2017

Driekwart van alle organisaties overschrijdt zijn budget voor de public cloud of weet niet precies hoeveel zij aan de public cloud uitgeven. Slechts de helft van de organisaties is van mening dat zij een het juiste bedrag gefactureerd krijgen voor het gene dat zij in de praktijk krijgen.

Dit blijkt uit onderzoek van Densify, een bedrijf dat organisaties helpt het gebruik van de cloud te optimaliseren. “In een markt met weinig grote cloud providers hebben klanten niet veel keuze en blijven zij simpelweg hun hoge rekeningen voor de cloud betalen zonder hier verder over na te denken”, legt Yama Habibzai, Chief Marketing Officer van Densify, uit.

Exacte kosten zijn vaak onduidelijk

Veel bedrijven weten niet precies hoe zij betalen voor het gebruik van de public cloud. Zo voert ongeveer één op de vier organisaties audits uit op het gebruik en de kosten van de cloud. 20% gebruik een geautomatiseerde tool om het gebruik van cloud infrastructuur te optimaliseren.

Van de bedrijven die de kosten van het gebruik van de cloud wel in kaart hebben, geeft ongeveer de helft aan meer 300.000 dollar per jaar in de public cloud te investeren. Bij 20% lopen de kosten voor het gebruik van de public cloud op tot meer dan 1,2 miljoen dollar.

Bedrijven hebben moeite de cloud te beheren

Veel bedrijven hebben het gevoel niet in staat te zijn zelfstandig de cloud te beheren. Zo geeft 30% van de respondenten in het onderzoek aan niet goed voorbereid te zijn om om te gaan met cloud technologieën. 70% is van mening dat zij de complexiteit van hun cloud omgeving moeten automatiseren, terwijl een evengrote groep aangeeft niet in staat te zijn het gebruik hiervan te optimaliseren.

Pin It on Pinterest

Share This