Juniper Networks brengt het self-driving netwerk dichterbij met Juniper Bots

7 december 2017

Juniper Networks brengt bedrijven, internetproviders en cloud providers dichterbij de realisatie van het self-driving netwerk met Juniper Bots. Dit is een reeks van nieuwe applicaties voor het vereenvoudigen van het netwerkbeheer die zakelijke doelstellingen vertalen in geautomatiseerde workflows. Juniper heeft daarnaast verbeteringen aangebracht binnen de Juniper Extension Toolkit.

Netwerken zijn complexer geworden en moeten ondersteuning bieden voor een veelvoud aan applicaties die in uiteenlopende omgevingen worden gehost. Operators investeren momenteel in mogelijkheden om hun netwerkinfrastructuur kostenefficiënt op te schalen in aansluiting op de behoeften van consumenten en bedrijven. De enige manier waarop ze tot nu toe netwerkprocessen hebben kunnen automatiseren, is door gebruik te maken van complexe programmeertalen die om uiterst vaardige developers vragen. Verder is er met de onderliggende technologie nog maar weinig vooruitgang geboekt wat betreft de vereenvoudiging van de interactie tussen mensen en machines. Hierdoor heeft de toepassing van netwerkautomatisering vertraging ondervonden.

In het kader van een recent onderzoek vroeg Juniper klanten en partners om aan te geven wat ze als hun belangrijkste obstakels voor automatisering zagen:

  • 43 procent gaf aan dat het gebrek aan interne training en vaardigheden de toepassing van netwerkautomatisering in de weg stond.
  • 33 procent van de respondenten noemde het gebrek aan een integrale en geïntegreerde oplossing als een obstakel voor initiatieven voor netwerkautomatisering.

Het probleem wordt verergerd door het feit dat operators als gevolg van technologische tekortkomingen tot nu toe slechts in staat waren om een klein deel van alle beschikbare netwerkdata te analyseren. Decennialang omvatte netwerkbeheer hoofdzakelijk het nauwkeurig specificeren van het netwerkgedrag voor elk afzonderlijk apparaat, één configuratieknop per keer. Als oplossing voor dit probleem introduceert Juniper Contrail Intent Bots en AppFormix Analytics Bots. Beide oplossingen veranderen de manier waarop operators met hun netwerk omgaan.

Belangrijkste nieuwsfeiten

  • Juniper Bots omvat een groeiend ecosysteem van nieuwe applicaties die workflows automatiseren op basis van analysetechnologie en zakelijke doelstellingen om een einde te maken aan de noodzaak van complexe, op machines gerichte tools voor netwerkautomatisering. De bots maken gebruik van het Contrail-platform én het AppFormix-platform. Hun real-time analysemogelijkheden vertalen zakelijke vereisten (het ‘wat’) in automatische configuratiewijzigingen binnen het hele netwerk (het ‘hoe’). Juniper introduceert onder meer de volgende nieuwe bots:
  • Contrail PeerBot automatiseert het traditioneel lastige proces van network peering – het beheer van meerdere Border Gateway Protocol (BGP)-routes – om de toepassing van complexe beleidsregels te vereenvoudigen en voor on demand schaalbaarheid te zorgen.
  • Contrail TestBot is een applicatie om operators te helpen bij het adopteren van  een DevOps-aanpak voor voortdurende integraties/implementatieslagen. De bot automatiseert de voortdurende controles van wijzigingen van het netwerkontwerp, het provisioning-proces en netwerkimplementaties.
  • AppFormix HealthBot zet algoritmes voor machineleren in om de status van het netwerk in kaart te brengen. De bot maakt gebruik van AppFormix om real-time netwerkdata te verzamelen en inzichten op te doen. HealthBot zorgt voor een intuïtieve gebruikservaring bij de probleemoplossing, het onderhoud en real-time analyses en biedt operators praktisch toepasbare inzichten in de netwerkstatus.
  • Verbeteringen van de Juniper Extension Toolkit (JET): Juniper heeft het API-framework van JET voor netwerkbeheer en -bewaking uitgebreid naar de datalaag, zodat developers applicaties met rechtstreekse toegang tot de datalaag kunnen ontwikkelen voor de vMX-routers en MX Series 3D Universal Edge Routers van Juniper. JET biedt developers toegang tot geavanceerde mogelijkheden voor het programmeren van het netwerk met Junos OS. Dit biedt hen meer grip op de chipsets die de drijvende kracht vormen achter de meest programmeerbare edge routers op de markt.

Pin It on Pinterest

Share This