Insight en HBPlus installeren Microsoft Surface Hub

7 december 2017

Het nieuwe Herman Teirlinck gebouw van de Vlaamse overheid op de site Tour & Taxis in Brussel, wordt uitgerust met de Microsoft Surface Hub. Trusted IT-advisor Insight won het contract en sloot hiervoor een raamovereenkomst voor drie jaar met HBPlus, de ICT-leverancier voor de Vlaamse overheid. De interactieve schermen laten de ambtenaar 2.0 toe om efficiënter en interactiever te vergaderen.

InsightAmbtenaren namen op 1 september intrek in het gloednieuwe kantoorgebouw van de Vlaamse overheid op de site van Tour & Taxis in Brussel. Op termijn zullen zo’n 2.600 mensen op 1.800 flexdesks werken in het Herman Teirlinck-gebouw. Het gebouw wordt voorzien van de Microsoft Surface Hub. Deze oplossing combineert HD video met een digitaal white board en apps als Skype for Business. In het Herman Teirlinck gebouw komen voornamelijk schermen van 55 inch. De Surface Hubs worden gemonteerd op een eigen rolling-stand en zijn elektrisch verstelbaar.

Insight wint openbare aanbesteding

De openbare aanbesteding voor de levering Microsoft Surface Hub is gewonnen door Insight. Het contract met Insight omvat een complete service van installatie en implementatie/integratie in de netwerken tot aangepaste support en training. Voor de integratie werkt Insight samen met een gespecialiseerde partner Communicativ. Die zorgt ervoor dat het bedrijf in kwestie toegang krijgt tot alle benodigde applicaties, bijvoorbeeld Office 365 of OneNote. Er volgt ook een aangepaste training op verschillende niveaus (administrator, test en key-user). Insight levert, in samenwerking met HB-Plus, de Managed Services voor deze Surface Hubs bij de Vlaamse overheid.

De Microsoft Surface Hubs zijn reeds operationeel in het Vlaams Administratief Centrum en gebruikers worden getraind. Binnen de raamovereenkomst voor drie jaar kunnen op termijn nog meer toestellen volgen. Voor de duur van het contract geldt ook een garantie en aangepaste support.

Pin It on Pinterest

Share This