Google lanceert API voor automatische analyse van videocontent

6 december 2017

De Cloud Video Intelligence API en Cloud Natural Language Content Classification van Google Cloud zijn beide uit de bètafase. De Cloud Video Intelligence API geeft gebruikers de mogelijkheid videocontent te analyseren, terwijl Cloud Natural Language Content Classification helpt deze documenten en videocontent automatisch te classificeren in ruim 700 categorieën.

Google CloudCloud Video Intelligence werd eerder dit jaar door Google gelanceerd en was tot nu toe als bèta beschikbaar. De feedback van bètagebruikers heeft geholpen de nauwkeurigheid van het model te verbeteren en nieuwe manieren te ontdekken om videocontent te indexeren, doorzoeken, aan te bevelen en modereren, meldt Google. De definitieve versie van Cloud video Intelligence is hierdoor in staat diepere analyses uit te voeren van video’s.

Demonstratie

In een video demonstreert Google Developer Advocate Sara Robinson de mogelijkheden van de Cloud Video Intelligence API.

Een machine learning model is slechts zo goed als de gelabelde data die wordt om het model te trainen. Het in handen krijgen van gelabelde data is volgens het bedrijf één van de grootste uitdagingen voor bedrijven die willen profiteren van AI. Google heeft dit proces daarom voor gebruikers uit handen genomen. De API is in staat 20.000 labels te identificeren. In het specifiek gaat het hierbij om:

  • 180 soorten fruit, variërend van kiwi’s tot jujube
  • 229 modellen vliegtuigen
  • 667 modellen auto’s
  • Ruim 200 soorten gebouwen, zoals supermarkten en conventiecentra.

Videocontent transcriberen

Ook nieuw is de mogelijkheid met behulp van de Cloud Video Intelligence API geautomatiseerd een transcript te genereren van videocontent. Google meldt veel verzoeken te hebben binnengekregen voor een dergelijke feature en maakt deze daarom nu in private versie beschikbaar.

Videotranscriptie is in eerste instantie alleen in het Engels beschikbaar, maar wordt op termijn uitgebreid naar andere talen. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de private beta door contact op te nemen met hun Google Cloud account manager.

Content Classification

Daarnaast is de feature Content Classification van Google Cloud’s Cloud Natural Language niet langer in bètafase. De feature maakt het mogelijk documenten en content automatisch te laten verdelen in meer dan 700 categorieën. Denk hierbij aan categorieën als Kunst & Entertainment, Hobby’s & Ontspanning, Juridisch & Overheid, Nieuws en Gezondheid.

Google stelt dat Content Classification onder meer een handige feature is voor mediabedrijven die diepere inzichten willen krijgen in hun content. De feature stelt hen in staat nauwkeuriger content aan te bieden aan gebruikers en meer data beschikbaar te krijgen die zij kunnen aanleveren aan adverteerders. In een eerdere blogpost geeft Google meer informatie over Content Classification.

Zowel de Cloud Vision Intelligence API als de feature Content Classification Cloud Natural Language zijn beschikbaar voor Google Cloud gebruikers.

Pin It on Pinterest

Share This