Cloudian introduceert op object storage gebaseerde oplossing
met enterprise NAS-functionaliteit

7 december 2017

Cloudian maakt de beschikbaarheid bekend van Cloudian HyperFile. Dit is een geïntegreerde NAS-controller die op SMB/NFS gebaseerde file services biedt boven op lokale Cloudian HyperStore object storage-systemen. Cloudian HyperFile is het eerste object storage-systeem met de functionaliteiten van een enterprise network attached storage (NAS). Het zet daarmee de deur open naar capaciteitsintensieve toepassingen die gebruikmaken van SMB/NFS toegang. Bedrijven kunnen met Cloudian HyperFile voor onbeperkte schaalbaarheid zorgen en profiteren van 70% lagere totale eigendomskosten ten opzichte van traditionele NAS-systemen.

Cloudian HyperFile biedt alle NAS-functionaliteit die nodig is voor bedrijfskritische toepassingen zoals snapshots, WORM, non-disruptive fail-over, scale-out performance, POSIX-compliance en integratie met Active Directory. In combinatie met Cloudian’s scale-out storage-oplossing HyperStore kunnen bedrijven profiteren van nieuwe lokale storage mogelijkheden die een antwoord bieden op de stortvloed aan ongestructureerde data, die jaarlijks met 50% groeit.

HyperFile leent zich voor toepassingen als media- en entertainmentcontent, beelden van videobewakingssystemen, medische beelden, technische bestanden, juridische documenten, samenwerking tussen werkgroepen en home directories.

De complete storage-oplossingen op basis van Cloudian HyperFile, met inbegrip van lokale disk-gebaseerde storage, zijn verkrijgbaar vanaf minder dan een halve dollarcent per GB per maand. Dit vertegenwoordigt een besparing van meer dan 70% ten opzichte van traditionele enterprise NAS-oplossingen. Volgens analisten bedragen de jaarlijkse totale eigendomskosten voor enterprise storage doorgaans 13 dollarcent per GB per maand. 48% daarvan bestaat uit systeemkosten, oftewel zo’n 6 dollarcent per GB per maand.

“De markt heeft behoefte aan een file services-platform van grootzakelijke kwaliteit dat naast een schaalbare object store kan worden ingezet om de bestandsopslag en object storage binnen één pool onder te brengen”, zegt Amita Potnis, research manager bij IDC. “De combinatie van de HyperFile- en HyperStore-oplossingen van Cloudian biedt eindgebruikers kostenbesparingen en het schaalvoordeel van object storage. Daarnaast kunnen ze een beroep doen op NAS-functionaliteit zoals high availability, snapshots en WORM.”

Een data migration engine voor non-disruptive gebruik

Om het gebruik te vereenvoudigen biedt Cloudian HyperFile een op policies gebaseerde data migration engine die bestanden naar Cloudian overzet vanuit bestaande NAS-systemen of niet-open systemen zoals EMC Centera. IT-managers kunnen de kenmerken van de over te zetten bestanden selecteren, waarop de datamigratie in de achtergrond wordt uitgevoerd zonder enige verstoring van IT-services.

Cloudian HyperFile is beschikbaar in de vorm van een appliance of virtual machine. De appliance-variant wordt ingezet als node binnen een Cloudian-cluster en biedt actieve-passieve nodes voor snelle fail-over, volledig redundante hardware voor high availability en ingebouwde caching voor optimale prestaties.

“Zakelijke besluitvormers en IT-professionals worden geconfronteerd met een stortvloed aan ongestructureerde data in de vorm van objecten en bestanden. Al deze data moet worden opgeslagen, beheerd, beschermd en geanalyseerd. De sleutel tot succes is om het databeheer op locatie te vereenvoudigen en consolideren”, zegt Michael Tso, de CEO van Cloudian. “Cloudian HyperFile maakt het plaatje compleet door organisaties de mogelijkheid te bieden om ongestructureerde data in alle mogelijke vormen onder te brengen binnen één onbeperkt schaalbare en uiterst kostenefficiënte pool die op standaarden is gebaseerd.”

Een standaardfunctie van Cloudian HyperStore

Bedrijven kunnen kiezen uit twee versies van de software: HyperFile Basic en HyperFile Enterprise. Een licentie voor HyperFile Basic is gratis inbegrepen bij Cloudian HyperStore. De tarieven voor volledige op appliance gebaseerde oplossingen voor gebruik op locatie beginnen bij een halve dollarcent per GB per maand. Cloudian HyperFile is per direct beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This