Didier Ongena benoemd tot General Manager van Microsoft Belgium & Luxemburg

6 december 2017

Microsoft stelt Didier Ongena aan als general manager van zijn Belgische-Luxemburgse entiteit. Ongena werkt al veertien jaar voor Microsoft, waarvan de laatste jaren in Europese managementfuncties. Als nieuwe general manager wil Didier Ongena inzetten op drie thema’s: het partnernetwerk in de BeLux verder versterken; Belgische en Luxemburgse kmo’s helpen op hun weg naar de cloud; en artificiële intelligentie introduceren bij bedrijven. Ongena neemt op 8 januari zijn nieuwe rol op.

Didier Ongena is momenteel de commerciële directeur van de West-Europese afdeling voor kmo’s en partners, in Parijs. Daarvoor was hij general manager van Microsoft Advertising & Online. Ongenas carrière bij Microsoft startte echter in Brussel. Voor Microsoft BeLux was hij onder meer directeur publieke sector en leidde hij ook de verkoop in de onderwijs-, de zorg- en de communicatiesector. Nu keert hij dus met heel wat managementbagage terug om de algemene aansturing van de entiteit op zich te nemen.

Concurreren op globaal niveau

“Het is voor mij fantastisch om terug te zijn waar het in 2003 allemaal begon,” zegt Didier Ongena. “De Belgische vestiging is sindsdien heel sterk gegroeid, en niet alleen commercieel. Ik kijk er enorm naar uit om verder te bouwen op die sterke fundamenten. Meer dan ooit zoeken klanten en partners onze hulp om hun digitale toekomst uit te tekenen. Als onze Belgische en Luxemburgse klanten en partners verder blijven innoveren met technologieën zoals artificiële intelligentie en het potentieel van public cloud en data verder benutten met aandacht voor privacy en security, kunnen ze hun concurrentiepositie verbeteren – ook op wereldschaal.”

Didier Ongena is General Manager van Microsoft Belgium & Luxemburg

Didier Ongena is General Manager van Microsoft Belgium & Luxemburg

Na het halen van een master handelsingenieur aan de Solvay Business School, werkte Ongena bij consultancybedrijven Arthur Andersen en Deloitte. In 2003 trad hij in dienst bij Microsoft. Zijn missie is om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor wetenschap en ICT en zich in te zetten voor digitale geletterdheid. Hij woont in Brussel en heeft twee kinderen.

Michael Bael

Ongena volgt Michael Beal op die bijna vier jaar aan het hoofd stond van de Belgisch-Luxemburgse afdeling. Michael Beal gaat naar de VS waar hij general manager wordt van Global Field & Partner Learning, de nieuwe opleidingstak van Microsoft in Redmond. Hij zal eerst nog de interne transitie verzekeren en de continuïteit voor partners en klanten garanderen.

Pin It on Pinterest

Share This