CSSK v4 examen is beschikbaar

5 december 2017

De Cloud Security Alliance (CSA) kondigt het Certificate of Cloud Security Knowledge versie 4 (CCSK v4) examen aan. Het examen is vernieuwd op basis van ontwikkelingen in het cloud en security landschap. Ook bevat het examen nieuwe content die is toegespitst op de dit jaar vrijgegeven Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing 4.0.

Certificate of Cloud Security KnowledgeOnder meer de introductie-, infrastructuur-, governance-sectie van het examen is vernieuwd. Daarnaast is meer content beschikbaar over Cloud Access Security Broker (CASB) technologieën en business continuity/disaster recovery. De Related Technologies-secties bevat informatie over de wijze waarop het Internet of Things, mobiel, servesless computing en Big Data impact heeft op cloud computing.

Wie het CSSK v4 examen wil afleggen, kan zich hierop voorbereiden via de zelfstudiekit die CSA beschikbaar stelt. Daarnaast worden zowel klassikale als online trainingen aangeboden door netwerk- en trainingpartners van CSA. Een overzicht van alle verschillen tussen CCSK v3 en CSSK v4 is hier te vinden.

Pin It on Pinterest

Share This