LeaseWeb breidt wereldwijd uit als onderdeel van groeistrategie

1 december 2017

LeaseWeb heeft zijn aanbod van cloud-diensten uitgebreid naar Australië en het Verenigd Koninkrijk. Hiertoe heeft het nieuwe datacenters geopend in Londen en Sydney. LeaseWeb kan zijn klanten nu cloud-diensten aanbieden op vier continenten, in diverse locaties in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika. De opening van de nieuwe datacenters is onderdeel van de wereldwijde expansieplannen van LeaseWeb.

Internationale bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar een partner die hen een hybride cloud-omgeving kan bieden voor het hosten van hun applicaties. Als wereldwijde partner fungeert LeaseWeb als hun centrale aanspreekpunt. De cloud services provider beschikt over uitgebreide kennis van lokale markten en helpt klanten om te voldoen aan de eisen van de plaatselijke wet- en regelgeving. De uitbreiding van LeaseWeb naar Australië en het Verenigd Koninkrijk werd ingegeven door drie factoren: de aanhoudende groei, veranderingen binnen internationale markten en de vraag vanuit de klant voor globale expansie.

Zowel Australië als het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijke markten voor cloud-diensten, die de komende jaren naar verwachting een forse groei zullen doormaken. LeaseWeb merkt daarnaast dat steeds meer bedrijven in het Verenigd Koninkrijk willen samenwerken met een wereldwijde cloud services provider die klanten zowel binnen als buiten de landsgrenzen kan bedienen, zeker met het oog op de ontwikkelingen rond de Brexit. Tegelijkertijd willen klanten in de Europese Unie over een aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk beschikken om de lokale klanten beter te kunnen bereiken.

Twee partijen waarmee LeaseWeb nauw heeft samengewerkt bij de opening van deze expansie, zijn TOPdesk en Acronis. TOPDesk is een internationaal software- en adviesbedrijf dat in Nederland is gevestigd. Het wilde zijn activiteiten uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk en vroeg LeaseWeb, dat sinds 2001 als zijn cloud hosting partner fungeerde, om dit mogelijk te maken.

Jeroen Boks, CIO van TOPdesk, zegt: “Als gevolg van alle onzekerheid die is ontstaan doordat de Britten de Europese Unie gaan verlaten, bespeurde TOPdesk een groeiende vraag naar een hostingfaciliteit in het Verenigd Koninkrijk. Door nauw samen te werken met LeaseWeb waren we in staat om daar snel voor te zorgen, zonder concessies te doen aan de betrouwbaarheid waarnaar we streven.”

De opening van het datacenter in Sydney is het resultaat van de internationale samenwerking tussen LeaseWeb en Acronis. Australische organisaties kunnen daarmee een beroep doen op het volledige aanbod van cloud-diensten van Acronis. Via zijn datacenter in Sydney kan LeaseWeb zowel nationale als internationale klanten bedienen en Australië met de rest van de wereld verbinden via zijn wereldwijde netwerkinfrastructuur.

Jan-Jaap Jager, Chief Revenue Officer bij Acronis, verwoordt: “Het doet ons een genoegen om de resultaten van onze samenwerking met LeaseWeb bekend te maken. Deze uitbreiding biedt mooie kansen om nieuwe markten te ontginnen en klanten toegang te bieden tot ons volledige scala aan cloud-diensten. LeaseWeb is een ervaren cloud-aanbieder en een innovatieve pionier binnen de branche. Als partner van LeaseWeb zijn we er trots om in te springen op deze mogelijkheid om onze gezamenlijke positie in het cloud-segment te versterken.”

Con Zwinkels, de CEO en medeoprichter van LeaseWeb: “Online zakendoen is per definitie een internationale aangelegenheid. Om altijd en overal de beste en meest betrouwbare gebruikservaring te kunnen bieden, hebben toonaangevende internet- en IT-bedrijven een aanbieder van cloud-infrastructuren met wereldwijde dekking nodig, zodat ze hun klanten in alle delen van de wereld kunnen bereiken. Door onze services uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk en Australië, kunnen we bedrijven een lokale cloudinfrastructuur bieden om hun klanten te bedienen met de optie om hun klanten over de hele wereld te bereiken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This