Dynatrace maakt monitoring op code-level mogelijk voor Alexa skills en IoT implementaties

1 december 2017

Dynatrace, gespecialiseerd in digital performancemanagement, gaat serverloze AWS Lambda-functies voor IoT en Alexa skills op codeniveau monitoren. Het bedrijf helpt klanten hiermee hun performance te monitoren in een volledige omnichannel- omgeving bestaande uit webservices, mobiele apps en ook de spraakinteracties met Amazon Alexa. Daarmee anticipeert Dynatrace op de toenemende populariteit van AWS Lambda serverloze computerservices.

DynatraceBedrijven gebruiken AWS Lambda voor eventgestuurde applicaties als Alexa skills en IoT-toepassingen. Het doel daarvan is de beschikbaarheid te verhogen, serverkosten te elimineren en te migreren naar een zelfsturend infrastructuurmodel. Dynatrace geeft organisaties inzicht in hoe code binnen de AWS Lambda-functies wordt verwerkt en helpt hen de impact hiervan op de totale applicatieperformance en gebruikerservaring in kaart te brengen.

AWS Lambda

AWS Lambda vereenvoudigt het uitvoeren van code in reactie op events, zoals wijzigingen in Amazon S3 buckets, updates van een Amazon DynamoDB-tabel of alle events gegenereerd door applicaties en apparaten. Dynatrace monitort dit soort executie-omgevingen in real-time, zonder dat er op codeniveau wijzigingen nodig zijn, met als resultaat continue zichtbaarheid van complete gebeurtenissen.

“Amazon Alexa begint een belangrijk onderdeel te worden van omnichannel-experiences”, zegt Alois Reitbauer, VP, Chief Technical Strategist en hoofd van het Innovation Lab bij Dynatrace. “Tegenwoordig worden er door steeds meer mensen producten gekocht en acties uitgevoerd via spraakopdrachten en niet alleen op hun laptop en mobiel. Het monitoren van die transacties op gebruikersniveau is cruciaal om een toenemende blinde vlek te voorkomen. Net als bij IoT zijn er miljoenen apparaten die code sturen om te worden uitgevoerd in AWS Lambda. Daarom hebben organisaties behoefte aan een geautomatiseerde oplossing voor real-time monitoring en visibiliteit, om proactief de performance te managen en IoT-storingen te voorkomen.”

AI-gebaseerde benadering

“AWS Lambda is een innovatie in de cloud en een evolutie in het abstraheren van hardware”, vervolgt Reitbauer. “In zeer dynamische omgevingen, waar code niet meer op servers wordt uitgevoerd maar op computerkracht die in milliseconden verschijnt en weer verdwijnt, is de performance niet meer op een traditionele wijze te monitoren. Met onze AI-gebaseerde benadering van performancemonitoring en -management, kunnen organisaties nu hun licht laten schijnen op AWS Lambda-functies voor het optimaliseren van de digitale gebruikerservaring.”

Pin It on Pinterest

Share This