SAP en Microsft intensiveren samenwerking op cloudgebied

29 november 2017

SAP en Microsoft gaan elkaar cloudoplossingen gebruiken en integreren. Daarnaast willen de bedrijven gezamenlijk nieuwe oplossingen ontwikkelen en deze op de markt brengen.

SAPDigitalisering biedt diverse voordelen. Denk hierbij aan betere klantrelaties, gestroomlijnde processen, nieuwe Microsoftbusinessmodellen en zowel nieuwe producten als diensten. Uit onderzoek van Gartner blijkt dan ook dat twee derde van de leidinggevenden vindt dat hun bedrijf sneller moet digitaliseren om concurrerend te blijven. Om deze voordelen van digitale transformatie te benutten, verplaatsen steeds meer bedrijven hun bedrijfskritische systemen naar de cloud.

SAP HANA Enterprise Cloud op Microsoft Azure

SAP en Microsoft willen gezamenlijk klanten een goede gebruikerservaring in de cloud bieden, onder meer bij het gebruik van cloud-gebaseerde SAP-applicaties. Hiervoor integreren de partijen hun cloudoplossingen. Zo gaan de bedrijven de private-clouddienst SAP HANA Enterprise Cloud aanbieden op het Microsoft Azure-platform. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid SAP S/4HANA te gebruiken in een veilige en beheerde cloudomgeving.

Zowel SAP als Microsoft gaat voor interne processen gebruikmaken van SAP S/4HANA op het Azure-platform. Microsoft vernieuwt zijn interne systemen – waaronder legacy financeapplicaties van SAP – en implementeert de SAP S/4HANA Finance-oplossing. Deze zal draaien op Azure. Ook wil Microsoft de efficiëntie van financiële rapportages vergroten en betere besluitvorming mogelijk maken door SAP S/4HANA te koppelen aan Azure AI- en analyticsdiensten.

Bedrijfskritische systemen naar Azure migreren

SAP migreert meer dan tien bedrijfskritische systemen naar Azure vanwege de efficiëntievoordelen, flexibiliteit en innovatie die het platform van Microsoft biedt. Het gaat onder andere om de SAP S/4HANA-software die SAP-dochteronderneming Concur gebruikt. SAP Ariba maakt nu al gebruik van Azure en verkent de mogelijkheden om het platform in te zetten voor zijn procurementapplicaties.

“Nu technologie elk bedrijf en iedere branche transformeert, zoeken organisaties naar de juiste platformen en vertrouwde partners om hun digitale transformatie te versnellen,” zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. “Door elkaars producten te benutten, versterken Microsoft en SAP niet alleen de eigen organisatie maar stellen we ook gebruikers in staat om hun belangrijkste applicaties en processen met SAP S/4HANA te draaien op Azure.” Bill McDermott, CEO van SAP, voegt toe: “Met de mogelijkheid om SAP S/4HANA te gebruiken in de Microsoft Azure-omgeving tillen we onze langdurige samenwerking naar een hoger niveau.”

Pin It on Pinterest

Share This