3W Infra wordt reseller van PDU-fabrikant Powertek

20 november 2017

Infrastructure-as-a-Service provider 3W Infra wordt reseller van Powertek, een fabrikant en leverancier van intelligente en op maat gemaakte Power Distribution Units (rack PDU’s). 3W Infra gaat de intelligente Powertek PDU’s aan zijn wereldwijde klantenbestand aanbieden.

Powertek is een fabrikant en leverancier van PDU’s met een indirect sales, service en leveringsmodel. Het bedrijf levert volledig op maat gebouwde rack PDU’s met ingebouwde intelligentie. De PDU’s worden wereldwijd geleverd via OEM partners en Value Added Resellers (VAR’s) met zowel white label als private label leveringsopties.

‘Beide partijen leveren maatwerk’

“3W Infra is een snelgroeiende IaaS hostingprovider met meer dan 4.000 servers in beheer en een sterke engineering capaciteit binnen de datacenter hubs van Amsterdam, Frankfurt en Londen,” zegt Jeroen Termijn, Regional Sales Manager Europe bij Powertek. “Onze volledig op maat gebouwde, intelligente PDU’s kennen een korte levertijd, iets wat goed aansluit bij de eigen business propositie van 3W Infra. Ook 3W Infra bedient zijn klanten met maatwerkoplossingen in reactie op individuele behoeften op het vlak van IaaS hosting infrastructuur.”

Jeroen Termijn (links), Regional Sales Manager Europe bij Powertek en Roy Premchand, Managing Director van 3W Infra (bron foto: 3W Infra)

Jeroen Termijn (links), Regional Sales Manager Europe bij Powertek en Roy Premchand, Managing Director van 3W Infra (bron foto: 3W Infra)

Uit recent onderzoek van Grand View Research blijkt dat de wereldwijde markt voor rack PDU’s tussen 2017 en 2025 zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6 procent. Recente onderzoeksresultaten van Research and Markets laten een nog optimistischer beeld zien. Daaruit blijkt dat de wereldwijde PDU markt tussen 2017 en 2025 met een CAGR van 8,8 procent zal groeien. Vooral de vraag naar intelligente PDU’s met hoge power dichtheden zou de komende jaren sterk toenemen. Intelligente PDU’s zijn volgens de onderzoeksbureau’s vooral in trek zijn vanwege hogere beschikbaarheidseisen en de groei in adoptie van cloud.

PDU’s op maat

De rack PDU’s worden door Powertek op maat geleverd. Om het gebruikers gemakkelijk te maken, heeft 3W Infra een voorselectie gedaan van vijf productconfiguraties die aansluiten bij veelvoorkomende behoeften binnen de hosting en datacenter markt. De volgende features zijn volgens 3W Infra voor klanten het meest belangrijk: outlet switching (42 of 24 outlets – voor klanten op afstand en ten behoeve van load balance management), het instellen van alerts via SNMP (om SLA management te ondersteunen) en fijnmazige metingen per outlet.

Naast de standaardconfiguraties kan 3W Infra ook alle andere configuraties van Powertek PDU’s leveren. Additionele configuratieopties zijn onder andere: C13 Schuko of C19 outlets, gekleurde PDU’s om menselijke fouten te reduceren, verschillende kabellengtes, en verscheidene monitoringopties – waaronder bijvoorbeeld Energie (kWh), Voltage (V), Stroom (A), werkelijk vermogen (kW), schijnbaar vermogen (kVA), en/of vermogensfactor (PF).

Pin It on Pinterest

Share This