SOA People heeft ambitieuze groeistrategie

16 november 2017

SOA People Group, een SAP Gold Partner in vijf landen heeft een lening van 50 miljoen euro ontvangen om te investeren en uit te breiden in haar Europese operatie door strategische acquisities en een significante groei in het aanbod van oplossingen en personeel om het doel van een omzetcijfer van 250 miljoen euro te halen tegen 2022.  

SOA People heeft recentelijk een lening ontvangen van 50 miljoen euro van ING Bank, ter erkenning van tien jaar van voortdurende winstgevende groei, waardoor het bedrijf verder kan investeren en uitbreiden met een focus op strategische acquisities doorheen de volledige SAP-community. Om te helpen bij het realiseren van deze belangrijke doelstelling, zal SOA People verdergaan met het ontwikkelen van recurring business door software contracten, cloudabonnementen en eigen productontwikkeling geïntegreerd met SAP oplossingen.

Al 10 jaar richt SOA People zich volledig op de oplossingen, producten en diensten van SAP en heeft hierdoor een positie als leidende en geloofwaardige pan-Europese speler in de SAP community. Haar langdurige partnership met SAP ondersteunt haar groeidoelstellingen over Europa.

“We hebben een duidelijke visie op de toekomst en het financiële mandaat dat nodig is om onze groeistrategie succesvol uit te voeren. Het is een spannende tijd voor ons allemaal,” beklemtoont Khalil Hodaibi, CEO van de SOA People Group. “Met de onvermijdelijke digitale shift die bedrijven nu ervaren, is SOA People extreem goed gepositioneerd om een leidende positie op vlak van talent en innovatie te nemen en ondernemingen te helpen transformeren over heel het continent.”

“SOA People blijft in haar Europese activiteiten verder investeren en ontwikkelen door acquisities, haar unieke oplossing en productportfolio en haar aanpak waarbij de focus op mensen ligt. Een gedeelte van onze ambitieuze groeiplan wordt nu al gerealiseerd door enkele strategische acquisities,” vervolgt Hodaibi. “Recentelijk nog werd het Duitse Cormeta AG overgenomen, waardoor we de Duitse markt binnendringen en tegelijk een springplank creëren naar de bredere SAP MEE (Midden- en Oost-Europa) markt. Door deze overname werd SOA People een van de belangrijkste partners van SAP in Europa, met een groei van 20% in verkoop.

Pierre Gustin, Directeur voor Ondernemingen en Instituten voor Wallonië bij ING Belgium: “We kennen de oprichters van SOA People en hebben de successen van het bedrijf door organische groei en acquisities op de voet gevolgd. Hun sterke financiële basis, financiële ratio’s en hun mogelijkheid om bedrijven van alle groottes te helpen om sterker te worden, geeft ING het volste vertrouwen om SOA People te ondersteunen met deze lening. Ze hebben voortdurend de verwachtingen overtroffen en blijven, zelfs in dit uitdagende financiële klimaat, hun grenzen verleggen. Net om deze redenen zijn wij ervan overtuigd dat SOA People de doelstellingen van hun ambitieuze vijfjarenplan zal halen.”

Ook met deze ambitieuze doelstellingen blijft SOA People volledig toegewijd aan het menselijke aspect dat het bedrijf definieert. “Deze extra fondsen maakt het voor ons mogelijk om groots te denken, geïnspireerd te zijn en onze grenzen te overstijgen. Mensen zullen altijd aan de basis liggen van onze strategie en het hebben van gemotiveerde en toegewijde medewerkers is de echte toegevoegde waarde voor onze 800 klanten,” zegt Hodaibi. “De diversiteit van onze producten en diensten die we tonen aan de SAP community zullen uitbreiden en ook nieuwe opportuniteiten creëren voor onze medewerkers. We hebben nu alle middelen om onze objectieven te realiseren.”

“Doorheen de jaren heeft SAP een extreem krachtig ecosysteem ontwikkeld samen met haar partners om zowel lokale als gespecialiseerde diensten te verlenen aan onze klanten. Het is noodzakelijk dat onze partners werken met de beste SAP-oplossingen en een internationale aanwezigheid voorzien om projecten succesvol uit te rollen. Als een Gold Partner ondersteunt SOA People onze strategie en helpt de markt te consolideren en een sterker platform te bouwen om onze klanten te bedienen,” zegt Franck Cohen, Chief Commercial Officer bij SAP.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This