Forcepoint breidt beveiligingsportfolio uit

16 november 2017

Beveiligingsspecialist Forcepoint lanceert nieuwe mogelijkheden binnen zijn op de menselijke factor gerichte beveiligingsportfolio, dat voorziet in kritisch inzicht, doelgerichtheid en concrete beveiligingsmaatregelen voor bedrijven en overheden. 

Forcepoint brengt meer dan veertig nieuwe software- en hardware-features uit voor de Forcepoint Cloud Access Security Broker- (CASB), Data Loss Prevention- (DLP), Next-Generation Firewall- (NGFW) en User and Entity Behavior Analytics-producten (UEBA). Deze breiden het inzicht in menselijk gedrag en de datastromen binnen een organisatie uit, zodat risico’s snel te bepalen en te adresseren zijn. Deze producten werken met elkaar als een intelligent ‘Human Point System’ om de menselijke factor te beschermen wanneer medewerkers samenwerken via verspreide netwerken.

“Het is meer dan ooit van belang dat organisaties zich beschermen tegen de risico’s die een gebruiker met zich meebrengt. Of persoonlijke gegevens van een gebruiker nu per ongeluk of bewust gecompromitteerd zijn, gebruikers zijn altijd de sleutel tot alle data”, zegt Thomas Frank, systeembeheerder bij Simplicity Credit Union. “In een sterk gereguleerde sector als de financiële dienstverlening moeten we onze teams opleiden in het inzetten van intelligentere en efficiëntere strategieën en technologieën dan de traditionele benaderingen, die duidelijk niet werken als het gaat om het beschermen van onze mensen en bedrijfsvoering.”

De mogelijkheden van Forcepoints Human Point System zijn ontwikkeld met maximale inzetbaarheid als uitgangspunt. Klanten kunnen één of verschillende producten implementeren, die passen binnen hun bestaande cybersecurity-omgeving. Zij kunnen bijvoorbeeld starten met één oplossing, zoals Forcepoint DLP, waarmee ze inspelen op data-security- en compliance-eisen. Zij kunnen vervolgens UEBA-mogelijkheden integreren om meer inzicht te creëren in de menselijke factor binnen de organisatie. Klanten kunnen ook Forcepoint CASB met DLP toevoegen voor het lokaliseren en beschermen van data in de cloud en het controleren van toegang tot apps in de cloud.

“De krantenkoppen van dit jaar over data-inbreuken onderstrepen dat er een paradigmaverschuiving nodig is op het gebied van cybersecurity. CIO’s en CISO’s moeten inspelen op nieuwe beveiligingsuitdagingen die samenhangen met het actief zijn in een wereld waarin de traditionele netwerkgrenzen zijn verdwenen”, zegt Nico Fischbach, Global CTO van Forcepoint. “Het steeds verschuivende bedreigingslandschap vraagt om transformatief inzicht in op gedrag gerichte beveiliging, die het karakter van de menselijke intentie en de aanpasbaarheid omvat, om zo dynamisch te kunnen reageren. Dat is een stap voorwaarts in het stoppen van cyberaanvallers.”

Mensgerichte cybersecurity voor een wereld zonder netwerkgrenzen

Nieuwe mogelijkheden en voordelen van het Human Point System van Forcepoint zijn onder meer:

Lokaliseer en bescherm data in de cloud en controleer de toegang tot cloud-apps

  • Forcepoint DLP maakt nu gebruik van het Forcepoint CASB-platform om inzicht te bieden in en controle uit te oefenen over gevoelige data in geautoriseerde cloudapplicaties. Dit voorkomt ook het delen van gevoelige data met niet-geautoriseerde gebruikers of devices. Forcepoint ondersteunt bekende cloudapplicaties, waaronder Microsoft Office 365, Google G-Suite, Box en Salesforce, en beschermt kritische businessdata door de inzet van PreciseID-fingerprinting voor gestructureerde en ongestructureerde data.
  • Forcepoint NGFW biedt nieuwe policy’s en features die gebruikers verbinden en beschermen binnen hybrid-cloudomgevingen. Dit omvat integraties voor het beschermen van applicaties in Microsoft Hyper-V private cloud-systemen en Microsoft Azure-public clouds. Verder biedt NGFW nieuwe CASB-features binnen de NGFW-console voor het creëren van inzicht in shadow-IT en ongeautoriseerd gebruik van cloudapplicaties. In de meest recente NGIPS-test van NSS Labs leverde de Forcepoint NGFW de hoogste beveiligingseffectiviteit met 100 procent ontwijkingsdetectie.

Voorkom dataverlies door beveiliging op basis van intenties

  • Forcepoint UEBA biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van entity timeline- en streaming-analytics. Dat zorgt voor meer inzicht en context van menselijke risico’s. Daardoor is sneller en accurater te reageren. De ingebouwde entity timeline stelt securityteams in staat om chronologische gebeurtenissen te reconstrueren. Dat draagt bij aan een hogere risicoscore op basis van afwijkende activiteit. In tegenstelling tot andere security-analytics-oplossingen is Forcepoint wel in staat om grote hoeveelheden data te analyseren, gegenereerd uit bronnen als CRM-, financiële en HR-systemen. Dit maakt continue risico-scoring en snel ingrijpen mogelijk. Zo voorkomt een organisatie dat incidenten pas na dagen of weken worden opgelost.

Vereenvoudig compliance voor sterk gereguleerde branches en overheidsinstellingen

  • De applicatie van Forcepoint voor de U.S. General Services Administration is onlangs geaccepteerd binnen het Continuous Diagnostics and Mitigation-programma (CDM). Dit stelt instellingen in staat om snel cybersecurity-producten aan te schaffen. Forcepoint NGFW, Email Security, Web Security en DLP zijn nu beschikbaar op de door CDM goedgekeurde lijst van producten voor fase drie.

Pin It on Pinterest

Share This