Riverbed lanceert nieuwe versie van SteelCentral voor performance monitoring

16 november 2017

Riverbed lanceert de nieuwste versie van Riverbed SteelCentral. Deze omvat verschillende uitbreidingen op het gebied van Digital Experience Management (DEM) en helpt bedrijven bij het garanderen van de prestaties van hun digitale diensten en bij het optimaliseren van de eindgebruikerservaring. Daarbij maakt het niet uit of een service on-premise, in de cloud of via een hybride aanpak wordt aangeboden. Riverbed breidt de holistische DEM-mogelijkheden verder uit, waarmee een klant de volledige digitale ervaring kan beheren en controleren. 

De nieuwste versie van SteelCentral biedt meer DEM-mogelijkheden door:

  • het creëren van een naadloze link tussen eindgebruikerservaring en netwerkperformancemanagement;
  • het versnellen van de DevOps-applicatielifecycle met betere containermonitoring en uitgebreidere applicatieperformance-troubleshooting;
  • het voldoen aan big-dataeisen die voortvloeien uit digitale transformatie;
  • het versnellen van de transitie naar DEM met een nieuw Performance Command Center (PCC) voor AWS en Azure;
  • het bieden van SteelCentral Aternity-integratie met ServiceNow voor het versnellen van first call-probleemoplossing.

“Veel organisaties hebben geen goed inzicht in hoe hun infrastructuur, netwerken, apps, cloud en eindgebruiker-devices de eindgebruikerservaring beïnvloeden. Tegelijkertijd moeten ze sneller en flexibeler opereren in het bieden van kritische digitale diensten aan klanten en medewerkers”, zegt Thomas Verhaeghe, Country Manager Benelux bij Riverbed. “De nieuwste release van SteelCentral is een invulling van onze visie om volledig inzicht te bieden, wat nodig is om de prestaties van de volledige digitale keten te optimaliseren en groei mogelijk te maken.”

Beheer alle aspecten van de digitale ervaring

De nieuwste versie van SteelCentral breidt de interoperabiliteit van het Digital Experience Management-platform uit en ondersteunt een naadloze monitoringworkflow tussen gebruikerservaring en netwerkperformance. Bij het onderzoeken van performance-issues kan de gebruiker van SteelCentral de actuele situatie van devices, applicaties, netwerk en infrastructuur in een workflow analyseren. Riverbed SteelCentral versterkt hiermee zijn positie als de enige oplossing die naadloos alle aspecten van de digitale ervaring kan beheren. Daarnaast is er een nieuwe integratie tussen SteelCentral Aternity en ServiceNow, de leider in IT-servicemanagement. Dit biedt een gesloten probleem- en ticketing-oplossing die automatisch tickets genereert als prestatiesdrempels overschreden worden. Het voorziet supportprofessionals in de eerste lijn tevens van uitgebreide performance-informatie voor het sterk verbeteren van first call-probleemoplossing.

Revolutionaire benadering voor containermonitoring voor DevOps

De opkomst van containers bij applicatieontwikkeling heeft het concept van DevOps veranderd. Er is meer wendbaarheid en flexibiliteit nodig, nu bedrijven nieuwe digitale services aanbieden en moeten beheren. SteelCentral lanceert een revolutionaire benadering voor wat betreft containermonitoring, waarbij container- en applicatieperformance te beheren zijn zonder aanpassingen aan de containerimage zelf. Daardoor kan een organisatie een brede reeks van containerapplicaties inzetten zonder dat het ontwikkelteam een andere aanpak moet kiezen voor het bouwen van de applicatie of de container. Deze nieuwe, dynamische benadering werkt ook transparant met container-orchestrators als Kubernetes of Swarm.

De nieuwe versie van SteelCentral biedt verder de mogelijkheid om applicatielogberichten te hechten aan applicatieperformancedata, zodat een compleet transactierecord voor elke transactie beschikbaar is. De verrijkte traceer- en logdata vereenvoudigen het troubleshooten van performanceproblemen en applicatiefouten. Applicatieontwikkelaars en supportmedewerkers kunnen naar een logbericht zoeken en elke applicatieactiviteit die een logbericht genereert, lokaliseren. Zij kunnen verder de applicatie-trace volgen en precies bepalen waar in de call-stack een bericht gegenereerd is. Zonder deze mogelijkheid moeten engineers een oplossing voor silologanalyse gebruiken en zijn ze uren kwijt aan het correleren van logberichten aan hun code en aan hun APM-data.

Beheren van netwerkperformance in grootschalige omgevingen met grote volumes

Door de digitale transformatie is er bij steeds meer organisaties sprake van big-dataomgevingen. Die zorgen voor een fundamentele verandering van de netwerken. In sectoren als de financiële dienstverlening, de zorg, de retail en de overheid wordt gebruikgemaakt van robuuste netwerken. Het zorgen voor goede prestaties en continuïteit kan een flinke uitdaging zijn.

Met de nieuwe SteelCentral-versie is op die uitdaging in te spelen. SteelCentral stelt organisaties in staat om de netwerkprestaties sneller vast te leggen door de introductie van een 40 gig NIC-kaart voor verschillende Riverbed appliances. Daarnaast verdubbelt SteelCentral de flowcapaciteit van twintig miljoen gededupliceerde of tweehonderd miljoen ruwe flows per minuut. Zo is meer informatie te verwerken en is die ook rijker met het oog op analyses. Riverbed voegt tevens nieuwe mogelijkheden toe voor het centraal beheren van grootschalige NPM-omgevingen.

Nieuw Performance Command Center

Nu bedrijven hun DEM-prestaties willen inrichten en beheren, kan kennisgebrek op het gebied van performance voor een drempel zorgen. Riverbed speelt hierop in met de lancering van Performance Command Center (PCC). Dit is een flexibele, modulaire service die bedrijven helpt bij het benutten van Riverbeds domeinexpertise en het versnellen van hun digitale transformatie. De service omvat elk SteelCentral-performancedomein: eindgebruiker, netwerk, applicaties en infrastructuur. Het voorziet in flexibele implementatie- en delivery-modellen voor on-premise, in Amazon Web Services of in Microsoft Azure. Ook is de service van de klant naar een partner over te dragen, of als managed service door Riverbed af te nemen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This