SAP machine learningplatform SAP Leonardo uitgebreid met nieuwe functies

16 november 2017

SAP breidt zijn platform Leonardo Machine Learning Foundation uit. Nieuw zijn kant-en-klare services, hertrainbare services en een bring-your-own-model.

SAPKlanten, partners en ontwikkelaars kunnen voortaan gebruikmaken van aanvullende kant-en-klare services, onder andere voor optische tekstherkenning (OCR) en multidimensionale tijdreeksvoorspelling. Met de laatstgenoemde aanvulling kunnen ze bijvoorbeeld de optimale prijs voor een product voorspellen.

Hertrainbare services

SAP Leonardo Machine Learning Foundation biedt daarnaast voortaan de optie om generieke modellen op maat te maken met bedrijfsspecifieke gegevens. Gebruikers kunnen de nieuwe beeldherkenningsmodule hertrainen voor de herkenning van klantspecifieke objecten zoals producten, componenten of reserveonderdelen.

De oplossing laat klanten en partners met eigen datascienceteams hun aangepaste modellen implementeren en uitvoeren op basis van TensorFlow-modellen van Google. Het platform Leonardo Machine Learning Foundation is interoperabel met SAP Cloud Platform. Gebruikers zonder uitgebreide ervaring met machine learning kunnen met de kant-en-klare en hertrainbare modules uit de voeten.

Pin It on Pinterest

Share This