ENGIE en Legrand introduceren modulaire datacenteroplossing

15 november 2017

ENGIE en Legrand lanceren het all-in mobiel datacenter ENGIE Mobile Data Center powered by Legrand. Deze oplossing kan worden ingezet als edge datacenter voor het Internet of Things, als alternatief voor een traditioneel datacenter of als tweede (redundante) datacenter om de beschikbaarheid te verhogen. Het gaat om een modulair datacenter dat door technologie- en energieconcern ENGIE in samenwerking met Legrand, gespecialiseerd in elektrotechnische en digitale infrastructuur, is ontwikkeld. De oplossing werd op 14 november geïntroduceerd op IT Room Infra in Den Bosch.

“Organisaties genereren steeds sneller en meer data waarvan een gedeelte ook lokaal wordt opgeslagen. Juist daarvoor willen wij een flexibele en betaalbare oplossing bieden”, aldus Elmer Bos, Manager datacenters bij ENGIE Services. “Door de krachtenbundeling met Legrand bieden we een energie-efficiënte en duurzame oplossing voor dataopslag met optioneel aanvullende diensten als toegangscontrole en een monitoringplatform. Het nieuwe concept levert bovendien tot 40% tijdbesparing op in de realisatie ten opzichte van traditionele bouw.”

Gestandaardiseerd maatwerk

“Uniek aan het ENGIE Mobile Data Center (EMDC) is dat het een maatwerkoplossing is op basis van vooraf gedefinieerde datacenter-modules. Denk aan het formaat, aantal racks, redundantie en beveiliging. Zo ontstaat er een besparing in de levertijd alsook in de total cost of ownership (TCO)”, aldus Erwin Bel verkoopleider national accounts Legrand Nederland. “De geprefabriceerde oplossing wordt vooraf uitgebreid getest, zodat deze op locatie direct inzetbaar is.”

Het ENGIE Mobile Data Center powered by Legrand is zowel tijdelijk als permanent inzetbaar. Bijvoorbeeld voor extra capaciteit, als back-up faciliteit of voor lokale opslag van privacygevoelige informatie. ENGIE en Legrand verwachten komend voorjaar de eerste mobiele datacenters af te leveren.

Pin It on Pinterest

Share This