Juniper Networks wil implementatie van telecomclouds vereenvoudigen

7 november 2017

Juniper Networks heeft de mogelijkheden van Contrail Cloud uitgebreid. Dit biedt serviceproviders oplossingen voor de inrichting en het beheer van gedistribueerde en schaalbare clouds. Verbeteringen omvatten onder meer integratie met het OpenStack Platform en Ceph Storage van Red Hat, de leverancier van open source-oplossingen, integratie met AppFormix voor ingebouwde automatisering en netwerkoverzicht, in de praktijk geteste virtual network functions (VNF’s) en nieuwe integrale ondersteuningsdiensten. Al deze zaken bieden carriers een eenvoudiger traject naar de realisatie van zakelijke, mobiele en IoT-diensten in de cloud.

Een aantal van ’s werelds grootste serviceproviders heeft reeds bewezen dat de inzet van cloud-architecturen enorme voordelen kan opleveren voor het aanbieden van zakelijke en mobiliteitsdiensten, zoals flexibele netwerkservices, een hoger innovatietempo en een forse reductie van de kosten en risico’s. De weg naar een gedistribueerde, schaalbare en 24/7 beschikbare cloud wordt bemoeilijkt door lastige inkoopprocessen, een complexe inrichting van clouds, de noodzaak tot ondersteuning van meerdere leveranciers en een tekort aan beschikbare technologische vaardigheden voor SLA-beheer op carrier-niveau. Uit een poll onder klanten van Juniper bleek het volgende:

  • De respondenten zien een “gebrekkig overzicht op alle onderdelen van cloud-netwerken” als hun belangrijkste uitdaging bij de overstap naar de cloud (bijna 40 procent). Operationele complexiteit kwam op de tweede plaats, een tekort aan technische vaardigheden op de derde plaats en hoge kosten vanwege ingrijpende vervangingen kwamen op de vierde plaats.
  • Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) gaf aan dat ze voor hun netwerk gebruikmaken van technologie van twee of meer leveranciers, iets wat kan bijdragen aan meer operationele complexiteit.

Contrail Cloud maakt een einde aan de complexiteit rond de implementatie van een telecomcloud door het vereenvoudigen van de onderliggende Linux-distributie in samenwerking met Red Hat, naadloos inzicht in het netwerk te bieden met AppFormix en te voorzien in kant-en-klaar geteste VNF’s en integrale ondersteuningsdiensten. Telecombedrijven, mobiele providers en kabelaanbieders kunnen met deze geïntegreerde oplossing eenvoudiger omgaan met complexe cloud-implementaties en beheerprocessen dankzij verbeterde prestaties en schaalbaarheid en speciale SLA’s voor netwerkservices.

In aansluiting op de Cloud-Grade Networking-principes van Juniper vereenvoudigt Contrail Cloud de implementatie, het gebruik en het beheer van gevirtualiseerde cloud-infrastructuren met een in de praktijk bewezen, vertrouwde, open en geïntegreerde software stack, zonder nadelige gevolgen voor de prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Integratie met AppFormix. Contrail Cloud maakt gebruik van de brancheleidende automatiserings- en optimalisatiefunctionaliteit van AppFormix, dat in 2016 door Juniper werd overgenomen. Dit draagt bij aan volledig geïntegreerde bescherming van network functions virtualization (NFV)-workloads. De vereenvoudiging van het beheer van de cloud en de mogelijkheden voor bewaking, overzicht, diagnose en probleemoplossing zijn een must voor serviceproviders die overstappen naar de cloud en op zoek zijn naar oplossingen voor problemen rond de cloud-infrastructuur en -software en het waarborgen van SLA’s. AppFormix van Juniper introduceert NFV-gerichte functionaliteit die de beschikbaarheid van netwerkservices waarborgt. Speciale algoritmes voor machine learning dragen bij aan een ononderbroken werking.
  • Uitgebreide samenwerking met Red Hat. Juniper heeft zijn samenwerking met Red Hat opgevoerd om in de praktijk bewezen oplossingen af te leveren voor moderne en schaalbare implementaties in de communicatiesector, met inbegrip van NFV. Juniper heeft Contrail Cloud gemigreerd naar het OpenStack Platform van Red Hat, een uiterst schaalbare, voor productieomgevingen geschikte Infrastructure-as-a-Service (Iaas)-oplossing, en Red Hat Ceph Storage, een ongekend schaalbare software defined storage (SDS)-oplossing met een open karakter.
  • Kant-en-klaar geteste Virtual Network Functions. Contrail Cloud is nu beschikbaar als vooraf geteste oplossing die wordt aangeboden met een lijst voor hardware- en softwarecompatibiliteit. Deze draagt van meet af aan bij aan een soepele en snelle implementatie van clouds. Contrail Cloud biedt ondersteuning voor de vSRX Virtual Firewall van Juniper, de brancheleidende virtuele Evolved Packet Core (vEPC)-oplossing van Affirmed Networks en toekomstige virtual network functions van andere leveranciers. De samen met Affirmed ontwikkelde oplossing combineert het leiderschap in NFV in mobiele netwerktechnologie en het leiderschap van Juniper in SDN, IP-netwerken en beveiliging. Mobiele providers kunnen hiermee op soepele wijze overstappen op een gedistribueerde cloud-infrastructuur om de flexibiliteit van hun netwerkservices ingrijpend te verbeteren en de totale eigendomskosten drastisch te verlagen.
  • Het managed service-aanbod van Contrail Cloud: Juniper introduceert een complete reeks van managed services voor de inrichting en het beheer van cloud-infrastructuren. Dit omvat 24/7 ondersteuning en vakkundige hulp bij de implementatie en het gebruik van Contrail Cloud.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This