IBM lanceert IBM Cloud Private

6 november 2017

IBM lanceert IBM Cloud Private. Met dit softwareplatform gaat IBM de barrieres tussen cloud te lijf. Het platform stelt gebruikers in staat private en public cloudomgevingen met elkaar te verbinden, zodat zij kunnen profiteren van de voordelen die beide vormen van de cloud bieden.

IBM Private Cloud is gebouwd op de open source Kubernetes architectuur voor containers en biedt ondersteuning voor zowel Docker containers als Cloud Foundry. Dit maakt het mogelijk workloads te integreren of te verhuizen naarmate zij zich ontwikkelen. Daarnaast lanceert IBM voor containers-geoptimaliseerde versies van enterprise software, waaronder IBM WebSphere Liberty, Db2 en MQ.

Software engineers Shibani Raikar en Brad Hoover testen IBM Cloud Private automatiseringssoftware in het IBM Cloud Innovation Lab in Austin, Texas (foto door: Jack Plunkett/Feature Photo Service for IBM)

Software engineers Shibani Raikar en Brad Hoover testen IBM Cloud Private automatiseringssoftware in het IBM Cloud Innovation Lab in Austin, Texas (foto door: Jack Plunkett/Feature Photo Service for IBM)

Flexibiliteit vergroten

Met IBM Cloud Private wil IBM de flexibiliteit voor gebruikers van de cloud vergroten. Op dit moment moeten bedrijven kiezen of zij bepaalde workloads in de private en public cloud onderbrengen. IBM Cloud Private maakt het mogelijk private en public cloud omgevingen met elkaar te verbinden, waardoor bedrijven bijvoorbeeld kritieke data kunnen onderbrengen in een private cloud omgeving en deze kunnen verbinden met een mobiele applicatie die wordt gehost in een public cloud omgeving.

Als voorbeeld noemt IBM een luchtvaartmaatschappij, die met IBM Cloud Private een kernapplicatie die frequent flyer miles beheert kan onderbrengen in een private cloud omgeving en deze verbinden met een mobiele app die wordt gehost in de public cloud. Een financiële organisatie kan daarnaast klantdata in eigen beheer houden om aan regelgeving te voldoen, terwijl het analytische tools en machine learning vanuit de cloud inzet om snel investeringstrends en -kansen in kaart te brengen.

Pin It on Pinterest

Share This