VMware neemt VeloCloud over

6 november 2017

VMware neemt VeloCloud over. Dit bedrijf levert vanuit de cloud software-defined wide-area network (SD-WAN) technologie voor grote bedrijven en service providers.

Met de technologie van VeloCloud wil VMware zijn netwerkvirtualisatieplatform VMware NSX verder uitbouwen. Daarnaast wil VMware zijn netwerkportfolio uitbreiden om in te kunnen spelen op de vraag naar onder meer end-to-end automatisering, applicatiecontinuïteit en security van het datacenter tot de edge.

NSX uitbreiden naar het WAN

“In het digitale tijdperk is een nieuwe netwerkaanpak vereist om de hyperdistributie van applicaties en data te ondersteunen, nu we verschuiving van een model van datacenters naar één waarbij data op de edge centraal staat”, aldus Pat Gelsinger, Chief Executive Officer (CEO) van VMware. Gelsinger wijst erop dat het leveren van connectiviteit met embedded security die gebruikers verbindt met applicaties ongeacht hun locatie centraal staat in VMware’s netwerkstrategie. Met de toevoegen van de SD-WAN technologie van VeloCloud kan het bedrijf de geautomatiseerde, veilige en infrastructuuronafhankelijke networking die VMware NSX uitbreiden naar het WAN.

Naar verwachting wordt de overname in het vierde kwartaal van fiscaal jaar 2018 afgerond. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This