Netskope helpt Colruyt Group het gebruik van cloudapplicaties veilig te stroomlijnen

26 oktober 2017

De Belgische Colruyt Group heeft Netskope gekozen om het gebruik van clouddiensten te stroomlijnen. Netskope, toonaangevend in veilig cloudgebruik, stelt Colruyt Group in staat in kaart te brengen welke clouddiensten binnen het bedrijf gebruikt worden en te bepalen of deze diensten al dan niet wenselijk zijn voor de organisatie. Zo kan Colruyt Group niet alleen veiliger, maar ook efficiënter werken. En juist die efficiëntie maakt een belangrijk deel uit van het DNA van de Belgische retail groep.

Colruyt Group maakt gebruik van het Netskope Active Platform. Dit beveiligingsplatform biedt de IT-afdeling inzicht in het gebruik van clouddiensten en het dataverkeer binnen deze diensten. Colruyt Group koos voor Netskope als een van de toonaangevende Cloud Access Security Brokers op basis van inzichten vanuit Gartner en vanwege de goede match op prijs en functionaliteit.

“Vierduizend van onze werknemers werken met allerlei clouddiensten”, vertelt Evert Steenhoudt, Chief Information Security Officer bij Colruyt Group. “De clouddiensten worden vaak op persoonlijke titel gebruikt, omdat de beschikbare corporate tools nog niet altijd de gewenste functionaliteit bieden.” In plaats van SaaS-gebruik te verbieden, besloot Colruyt Group een pragmatische oplossing te kiezen.

“We zochten een manier om het gebruik van deze applicaties niet zozeer in te dammen, maar juist te stroomlijnen”, stelt Steenhoudt. De nieuwe oplossing moest het gebruik van cloudoplossingen ondersteunen, maar tegelijk ook kunnen controleren. “Dankzij Netskope kunnen we nu toestaan dat voor zogenaamd laag-vertrouwelijke informatie onder voorwaarden gebruik wordt gemaakt van SaaS-providers waar wij niet noodzakelijk een contract mee hebben.”

Het Active Platform van Netskope controleert permanent hoeveel en welke diensten door Colruyt Group medewerkers worden gebruikt en welke data daarin omgaan. De clouddiensten worden ook langs de Cloud Confidence Index (CCI) gelegd. Deze dienst, een database met meer dan 23.000 profielen van applicaties, controleert of de gebruikte diensten voldoen aan de voorwaarden van de organisatie en waar om veiligheidsredenen mogelijk maatregelen nodig zijn.

Een belangrijk voordeel voor Colruyt Group is dat het gebruik van het Netskope Active Platform informatie oplevert waarmee de eigen development teams hun dienstverlening beter kunnen afstemmen op de wensen van de gebruikers. Steenhoudt: “We willen de gegevens gebruiken om eigen diensten te ontwikkelen en te integreren, en waar mogelijk zelf contracten afsluiten met SaaS-providers. Op die manier verbeteren we de dienstverlening, vergroten we de veiligheid en verhogen we de efficiëntie van het team.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This