Cisco neemt BroadSoft over voor 1,9 miljard dollar

24 oktober 2017

Cisco neemt het Amerikaanse BroadSoft over voor 1,9 miljard dollar. Met de overname van BroadSoft breidt Cisco zijn aanbod aan onder meer cloud gebaseerde collaboratie en unified communications oplossingen uit.

CiscoSteeds meer bedrijven hebben volgens Cisco de behoefte aan spraak- en contact center oplossingen die uitgerold kunnen worden in een on-premise omgeving of de cloud. Door BroadSoft’s open interface en op standaarden gebaseerde spraak- en contact center oplossingen die worden geleverd via service providers te combineren met Cisco’s portfolio, wil Cisco oplossingen kunnen aanbieden aan bedrijven van iedere omvang.

Meer keuzevrijheid en flexibiliteit

Door de oplossingen van BroadSoft te integreren in zijn portfolio wil Cisco klanten meer keuzevrijheid en flexibiliteit geven. Rowan Trollope, senior vice president and general manager of Cisco’s Applications Business Group: “Wij geloven dan onze gecombineerde aanbod, variërend van Cisco’s collaboratie technologie voor grote bedrijven tot BroadSoft’s suite voor kleine en middelgrote bedrijven die wordt geleverd via Service Providers, klanten meer keuze en flexibiliteit geeft.”

“We kiezen voor BroadSoft aangezien het een portfolio met cloud collaboratie platformen en business applicaties levert, die onze cloud investeringen en ons vermogen om collaboratie oplossingen aan wereldwijde telecomproviders te leveren versterkt. Na de afronding van de overname, leveren Cisco en BroadSoft een uitgebreid SaaS portfolio met cloud gebaseerde unified communications, collaboratie en contact center software oplossingen en diensten aan klanten van iedere omvang”, aldus Rob Salvagno, Vice President Corporate Business Development bij Cisco, in een blogpost.

In Q1 2018 afgerond

Naar verwachting wordt de overname in eerste kwartaal van het kalenderjaar 2018 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door de betrokken autoriteiten. Tot de overname is afgerond blijven Cisco en BroadSoft als onafhankelijke organisaties opereren. Na de overname treden werknemers van BroadSoft toe tot de Unified Communications Technology Group van Cisco, die onder leiding staat van Vice President en algemeen directeur Tom Puorro. De Unified Communications Technology Group maakt deel uit van de Applications Group van Cisco, die wordt geleid door Trollope.

Pin It on Pinterest

Share This