Top 50 geeft inzicht in organisaties die met cloud het meeste succes boeken

19 oktober 2017

Een nieuwe top 50 geeft inzicht in bedrijven in de EMEA-regio die cloud-technologie op innovatieve en succesvolle wijze inzetten. De lijst bevat 50 bedrijven, die ieder vooroplopen in strategische cohesie, marktinvloed, operationele prestaties en algehele waarde.

De lijst Top 50 EMEA Cloud Climbers Report is samengesteld door het mediaplatform voor leiderschap HotTopics.ht, gesponsord door F5 Networks. De retail is op de ranglijst het best vertegenwoordigd met 12 procent van de plekken in de top 50, gevolgd door financiële services (8 procent), automotive (6 procent) en transport/logistiek (4 procent). Ook verschillende wereldwijd bekende merken zijn op de lijst te vinden, zoals Spotify (voor het continu ontwikkelen en optimaliseren van de muziekdienst), Mercedes F1 (cloudgebaseerde performance-analyse) en Airbus (cloud en machine learning om jaarlijks honderden terabytes aan satellietbeelden op te slaan en te verwerken). Op de lijst staat ook het Helix Nubia Initiative, de publiek-private cloudsamenwerking tussen IT-leveranciers en onderzoekscentra (CERN, EMBL, ESA en PIC), gericht op onder andere de zoektocht naar het missende Higgs Boson ‘Godsdeeltje’.

Jury

Een jury heeft organisaties voor de top 50 beoordeeld en gewaardeerd. Het jurypanel bestaat uit David Linthincum (SVP bij Cloud Technology Partners en onlangs benoemd tot de belangrijkste cloud influencer ter wereld), Mu Kenny Li (CEO van Cloud Spectator), Rene Buest (Director of Technology bij Arago GMBH) en Roy Illsley (Ovum Principal Analyst).

“Ik was zeer onder de indruk van de innovatiekracht in EMEA. De regio streeft inmiddels in sommige gevallen de VS al voorbij in het cloud-gebruik”, aldus David Linthincum, SVP bij Cloud Technology Partners. “Cloud technologie schudt de markt op, en innovatieve bedrijven zien nu al goed in dat ze sneller kunnen automatiseren, veranderen en inspelen op nieuwe marktbehoeften. Het is goed te zien dat bedrijven de cloud niet alleen aanwenden voor kostenverlagingen maar ook voor strategisch innovatie.”

Sprint in cloud-acceptatie

Onderzoeksbureau IDC berekende dat minstens de helft van het IT-budget in 2018 naar cloud-toepassingen gaat, richting 60 procent van de uitgaven aan IT-infrastructuur en 60-70 procent van alle uitgaven aan software, services en technologie in 2020.

Wim Zandee, Director Systems Engineering bij F5 Networks: “Het Cloud Climbers rapport laat zien dat steeds meer bedrijven een overstap zetten naar multi-cloud en hybride cloudstrategieën en dat ook succesvol weten te maken met meer innovatie en grotere gebruikerswaarde tot gevolg. Een goede cloudstrategie vergroot de bedrijfsflexibiliteit en de gelegenheid om snel in te spelen op een veranderende markt. Controle over applicaties, toegang en beveiliging, terwijl performance en beschikbaarheid blijven gewaarborgd is daarbij cruciaal.”

Pin It on Pinterest

Share This