IBM en Docker helpen legacy applicaties in de public cloud te plaatsen

19 oktober 2017

IBM gaat deelnemen aan het Modernize Traditional Applications (MTA) programma van Docker. Dit programma helpt bedrijven legacy applicaties te moderniseren via Docker Enterprise Edition (EE) en hybride cloud infrastructuur van een provider als IBM.

Veel bedrijven beschikken over op maat gemaakte legacy applicaties. Docker stelt dat bedrijven hierdoor niet alleen veel geld kwijt zijn aan infrastructuur, maar ook aan werkzaamheden om deze legacy applicaties te updaten en te onderhouden. Met Docker EE en het MTA programma wil Docker bedrijven helpen de total cost of ownership (TCO) van deze bestaande applicaties te verlagen door deze in een container te migreren naar de cloud.

In april 2017 gelanceerd

Het MTA programma werd in april 2017 gelanceerd. Docker meldt dat inmiddels honderden Linux Java en Windows .NET applicaties zijn gemigreerd naar de cloud. Docker werkt binnen het MTA programma al langer samen met Avanade, Accenture, Booz Allen Hamilton, Cisco, HPE en Microsoft. Nu sluit dus ook IBM zich aan bij het MTA programma.

Als onderdeel van de samenwerking tussen IBM en Docker kondigen de bedrijven Docker EE for IBM Cloud aan. Deze oplossing stelt klanten in staat met behulp van het Docker platform bestaande workloads in een container te plaatsen en deze in een hybride cloud omgeving te draaien. Ook is het mogelijk met behulp van IBM Watson kunstmatige intelligentie toe te voegen om bestaande applicaties slimmer te maken. Docker gaat daarnaast gecertificeerde IBM software aanbieden in de Docker Store om het containeriseren van bestaande software die gebruik maken van IBM middleware te vereenvoudigen.

Bestaande applicaties moderniseren

“Via Docker EE for IBM Cloud en Docker’s MTA Programma maken de twee bedrijven het voor klanten eenvoudiger hun bestaande applicaties te moderniseren”, legt Jason McGee, Vice President van IBM Cloud PLatform, uit. “Deze aankondiging van IBM en Docker is een belangrijke stap voorwaarts in onze langdurige partnership om de adoptie van de public cloud met containers te stimuleren.”

Pin It on Pinterest

Share This