Veeam stelt Kate Hutchison aan als Chief Marketing Officer

6 oktober 2017

Veeam Software stelt Kate Hutchison aan als Chief Marketing Officer (CMO). Hutchison neemt de organisatie van Veeams wereldwijde marketing op zich. Hierbij legt Hutchison direct verantwoording af aan Peter McKay, Co-CEO en President van Veeam.

“Kate’s bewezen ervaring, met name in het managen van marketingteams ten tijde van snelle groei en veranderingen, brengt ons team waardevolle strategische en branchespecifieke inzichten. Dat komt zeker van pas nu we op weg zijn naar een omzet van meer dan 1 miljard dollar”, zegt McKay. “Kate heeft het marktaandeel en de merkherinnering van een aantal zeer grote technologiebedrijven doen groeien en ze heeft uitstekende referenties. Onze missie is om bedrijven van over de hele wereld 24.7.365 Availability-oplossingen te bieden, en Kate zal een centrale rol spelen in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van ons merk. Ik ben dan ook erg blij om haar te verwelkomen als onderdeel van het team.”

‘Behoefte aan Availability-oplossingen stijgt’

“Veeam is uitstekend bedrijf met een stevige basis, een grote en loyale klantengroep en een interessante visie op het uitbreiden van de koppositie in het verzekeren van Availability van data dat de driver is van de digitale economie”, zegt Hutchison. “Nu enterprisebedrijven zichzelf op digitaal gebied steeds opnieuw blijven uitvinden, neemt hun behoefte aan krachtige Availability-oplossingen toe. Veeam is er om aan die behoeften te voldoen, zoals we dat ook de afgelopen jaren hebben gedaan. Het is een prachtige tijd om onderdeel te worden van het Veeam-team, en ik kijk er erg naar uit om zowel ons marktaandeel als de merkbekendheid verder uit te breiden.”

Hutchison brengt meer dan twintig jaar aan CMO-ervaring met zich mee. Die ervaring deed ze op bij een verscheidenheid aan software- en hardwaretechnologiebedrijven, waaronder Riverbed, Polycom, VMware, Citrix en BEA. Vóór haar overstap naar Veeam was ze werkzaam als senior vice president en CMO van Riverbed, een speler op het gebied van applicatieperformanceoptimalisatie en software-defined networking. Hutchison heeft Riverbed met succes door een herpositionering en rebranding geleid; een transformatie die het bedrijf naar een elf keer grotere markt leidde.

Polycom

Voor haar functie bij Riverbed was Hutchison executive vice president en CMO van Polycom, leverancier van bedrijfsconferencing-communicatieoplossingen. Hier leidde ze de transformatie van hardwareprovider naar software-gedreven bedrijf en gespecialiseerd in unified communications en video-/spraakcommunicatie. Voor haar functie bij Polycom was Hutchison CMO en vice president of marketing van VMware. Daar breidde ze de positie van het bedrijf uit van hypervisor-vendor naar provider van virtualisatieoplossingen waarmee klanten private en public clouds bouwen. Dáárvoor hielp Hutchison Citrix met het ontwikkelen van een strategie om de omzet van het bedrijf in drie jaar tijd te verdubbelen naar 1 miljard dollar, en een belangrijke speler te worden in applicatietoegang en -levering. Bij BEA Systems had Hutchison de leiding over alle aspecten van marketing terwijl het bedrijf in drie jaar tijd van een omzet van 300 miljoen naar 1 miljard dollar groeide – een van de bedrijven die het snelst 1 miljard dollar aan jaarlijkse omzet wist te behalen.

Hutchison heeft haar masterdiploma behaald aan San Francisco State University; haar bachelordiploma haalde ze aan Long Island University, Southampton College (nu onderdeel van SUNY Stony Brook). In 2005 ontving Hutchison de Distinguished Alumni-award van Long Island University, Southampton College.

Pin It on Pinterest

Share This