Rosenberger OSI lanceert oplossing voor bekabelingsinfrastructuren in kantoren

6 oktober 2017

Rosenberger Optical Solutions & Infrastructure (Rosenberger OSI), fabrikant van bekabelingsinfrastructuren op basis van glasvezel, lanceert zijn PerCONNECT-portfolio. Dit portfolio is gericht op efficiënt beheer van bekabelingsinfrastructuren in gebouwen zoals kantoren. Deze nieuwe Rosenberger OSI-oplossing is gebaseerd op een prefabricage van de kabels, toekomstgerichte netwerkplanning en snelle installatie ter plaatse door deskundige en gekwalificeerde partners.

Bandbreedte wordt steeds belangrijker voor hedendaagse toepassingen en dat belang zal de komende jaren snel groeien door de digitale transformatie. Thomas Schmidt, Managing Director van Rosenberger OSI, legt uit dat PerCONNECT een complete oplossing is voor de bekabeling van gebouwen, waarbij de focus ligt op fiber optics. Dit aangezien optische vezeltechnologie een vrijwel onbeperkte transmissiecapaciteit heeft en daarmee toekomstbestendig is. Alleen de laatste meters naar de eindgebruiker toe zijn van koper. Hierdoor kan de optische fiber backbone, die slechts één keer hoeft te worden aangelegd, lange tijd mee. De oplossing kan snel worden geïnstalleerd dankzij het gebruik van geprefabriceerde en modulaire producten.

Rosenberger OSI voert daarnaast plannings- en installatieactiviteiten voor kantoor- en gebouwbekabeling uit. “Onze serviceteams stellen ook documentatie op voor de transfer- en acceptatie momenten en ondersteunen de infrastructuur volgens onderhoudsovereenkomsten die de volledige levensduur van het netwerk bestrijken”, legt Schmidt uit. “Als de bestaande bekabeling niet meer state-of-the-art is, kan een modernisering van de netwerken worden uitgevoerd in de vorm van een “revitalisatieproject”. Een herontwerp is niet altijd noodzakelijk. In lijn met onze strategie bevelen we vaak kleinere aanpassingen aan die vaak volledig voldoende zijn voor de efficiënte en continue werking van een data-infrastructuur.”

Pin It on Pinterest

Share This