Alibaba wil datacenter in Londen of Zweden openen

2 oktober 2017

Alibaba wil een tweede datacenter in Europa gaan openen. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een geschikte locatie, waarbij zowel de Britse hoofdstad Londen als een onbekende locatie in Zweden worden overwogen.

Alibaba CloudDit heeft Lin Luo, bij Alibaba verantwoordelijk voor internationale zaken en publieke zaken, bekend gemaakt na een vergadering in het Servische Belgrado. Alibaba wil het datacenter naar verluid inzetten voor Alibaba Cloud, de clouddivisie van de Chinese e-commercegigant.

Positie in Europa versterken

Alibaba Cloud beschikt sinds november 2016 over zijn eerste Europese datacenter, dat in Frankfurt is gevestigd.“Europa is op dit moment voor ons een zwakke regio”, zegt Lin Luo, bij Alibaba verantwoordelijk voor internationale zaken en publieke zaken, tegen Bloomberg. Het nieuwe datacenter in Londen of Zweden moet Alibaba Cloud beter in staat stellen te concurreren met Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud.

Alibaba Cloud beschikt momenteel over 14 datacenters wereldwijd, verspreid over verschillende continenten. Het bedrijf wil in het huidige fiscale jaar nieuwe datacenters openen in zowel Indonesië als Maleisië.

Pin It on Pinterest

Share This