Pure Storage lanceert FlashBlade voor AI-, ML-, Spark- en HPC-workloads

3 oktober 2017

Pure Storage ziet dat organisaties steeds vaker FlashBlade inzetten om de analysetechnieken toe te passen waar de huidige tijd om vraagt. FlashBlade, dat in januari 2017 op de markt kwam, is speciaal ontwikkeld voor opkomende toepassingen zoals kunstmatige intelligentie, machine learning (ML) en diepgaande analyses.

Data zijn het middelpunt van de huidige revolutionaire analysemethoden. Steeds grotere hoeveelheden data worden aan steeds grotere aantallen parallel werkende processors aangeboden. Hierop draaien met zeer hoge snelheden algoritmen voor bijvoorbeeld machinaal leren en kunstmatige intelligentie.

FlashBlade wordt onder meer ingezet door een groot internetbedrijf dat over een van de krachtigste AI supercomputers ter wereld beschikt. Het internetbedrijf gebruikt grote hoeveelheden ongestructureerde data voor onder meer tekstuele analyses, gezichtsherkenning en gepersonaliseerde advertenties. Maar ML breidt zich nu ook snel uit naar andere bedrijfstakken zoals de automobielindustrie. Daar wordt de race om als eerste zelfrijdende voertuigen op de markt te kunnen brengen, geheel met ML gestreden.

“FlashBlade is het eerste dataplatform dat volledig gebouwd is voor de moderne analysemethoden en AI. Het platform is daardoor het best gepositioneerd om organisaties te helpen door deze nieuwe datawereld te navigeren”, zegt James Petter, vicepresident EMEA van Pure Storage. “Dit is ook de enige oplossing die voor elke workload geschikt is. Organisaties kunnen hiermee meer doen en veel sneller, terwijl ze toch over de flexibiliteit en schaalbaarheid beschikken om te blijven innoveren met AI.”

Autonoom rijden

Zenuity, a joint venture van Volvo Cars en Autoliv, wereldwijd marktleider met veiligheidssystemen voor auto’s, gebruikt FlashBlade en de zeer snelle Nvidia DGX-1 computer als basis voor het ML-project dat in 2021 de veiligste zelfstandig rijdende voertuigen ter wereld op de weg moet brengen. Elk voertuig is uitgerust met sensoren en camera’s om veilig te rijden. Miljoenen beelden die door de camera’s zijn vastgelegd, worden gebruikt om neurale netwerken te trainen in beeldherkenning. Dit wordt weer gebruikt door de software die Zenuity’s zelfrijdende voertuigen aanstuurt.

“FlashBlade levert de schaalbaarheid en betrouwbaarheid die nodig zijn voor een machinaal leertraject van deze omvang”, zegt Samuel Scheidegger, ML-onderzoeker bij Zenuity. “Doordat we FlashBlade lineair kunnen opschalen, kunnen we ons ML-platform op elk moment uitbreiden met de rekenkracht die we dan nodig hebben.”

DNA-onderzoek

Ook de Universiteit van Californië in Berkeley gebruikt FlashBlade in het AMPLab. Daar is Apache Spark ontwikkeld, het meest geavanceerde analysetool ter wereld. De afdeling voor DNA-onderzoek van UC Berkeley heeft Apache vervolgens bovenop FlashBlade geïmplementeerd. Dit zorgt voor de snelheid die vereist is om de volgende grote stappen in DNA-onderzoek te kunnen zetten.

“De medische wetenschap volgt vaak het trial-and-error model”, zegt prof. Anthony Joseph van Berkeley’s centrum voor computationele biologie. “Maar met FlashBlade en Spark zijn we in staat om de genetische eigenschappen van elk individu vast te stellen. Op grond daarvan kunnen we de medicatie heel precies afstemmen. Ons doel is om iemands DNA-profiel te matchen met alle mogelijke bacteriën en DNA-defecten om zo de juiste behandeling te vinden. Met FlashBlade kunnen we dat met tot nu toe ongekende snelheden doen.”

Pure Storage maakt zelf ook gebruik van AI en FlashBlade voor zijn eigen interne technologieplatform. Pure1 META analyseert meer dan een biljoen telemetriegegevens per dag, afkomstig van storage-apparatuur van over de hele wereld. Klanten kunnen daarmee potentiële problemen zien aankomen en tijdig actie ondernemen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This