Veeam breidt Availability-oplossingen uit naar Microsoft Azure Stack

29 september 2017

Veeam Software ondersteunt vanaf nu ook Microsoft Azure Stack. Hiermee biedt Veeam databescherming en Availability voor Microsoft Azure, en Azure Stack als een verlenging hiervan, waardoor de flexibiliteit en innovatiemogelijkheden van cloudcomputing naar on premise omgevingen worden gebracht. De Veeam-ondersteuning helpt organisaties bij het beschermen van data en applicaties in Azure Stack.

VeeamMet de ondersteuning van Azure Stack voorzien de Veeam Availability-oplossingen klanten van een algemeen back-up- en managementplatform voor on premise, virtuele, fysieke en cloudomgevingen voor snel herstel van bedrijfskritieke applicaties. Serviceproviders beheren en behouden de controle en het inzicht doordat ze klanten en eindgebruikers eenvoudig kunnen monitoren.

Daarnaast zorgt de ondersteuning van Veeam ervoor dat Azure Stack-klanten hun applicaties eenvoudiger kunnen beschermen en herstellen. De Veeam-beschikbaarheidsoplossingen zijn samen met partners ontworpen en getest, zodat Veeam-klanten blijven profiteren van geavanceerde opslag waarmee ze de beschikbaarheid van alle applicaties en data binnen iedere cloudinfrastructuur – zowel public al hybrid – garanderen.

“De meeste organisaties hanteren tegenwoordig een ‘cloud-first’-strategie, dus focussen we ons vooral op het leveren van waterdichte cloudbeschikbaarheid”, zegt Peter McKay, Co-CEO en President van Veeam. “We breiden onze samenwerking met Microsoft uit om Availability te garanderen voor alle applicaties en data, binnen iedere cloud. Het feit dat we nu launchpartner zijn voor Azure Stack benadrukt het belang van onze rol op dit gebied. Onze bewezen oplossingen stellen onze klanten in staat de juiste hoeveelheid flexibiliteit en controle te balanceren voor zeer consistente hybride-cloudimplementaties, waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun informatie”.

De belangrijkste voordelen van de Veeam-ondersteuning voor Azure Stack:

  • Multi-tenancy: Veeam Cloud Connect isoleert back-upkopieën voor iedere klant, voor optimale security en compliance;
  • Meerdere herstelopties: Veeam Backup & Replications ondersteunt zowel gedetailleerde recovery op item-niveau  (Item Level Recovery) via Veeam Explorers voor Microsoft Echange, SQL Server, Microsoft SharePoint, Microsoft Active Directory en Oracle, als volledig bestandsherstel (Full-file Level Restore) voor verwijderde of corrupte klantbestanden;
  • Rapporteren & factureren: Veeam Availability Console ondersteunt real time monitoring en automatische incasso’s met betrekking tot klanten. Daarnaast stelt deze console hostingproviders en grote organisaties in staat hun klanten eenvoudig te beheren en factureren voor het gebruik van de beschikbaarheidsoplossingen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This