75% van de bedrijven is bereid meer te betalen voor extra security- en prestatiegaranties

26 september 2017

Veel bedrijven geven aan dat het realiseren van kostenbesparingen voor hen een belangrijke motivatie is de cloud te omarmen. Bijna de helft van alle bedrijven (48,7%) is echter bereid een meerprijs te betalen indien hosting- en cloudproviders extra garanties kunnen geven op het gebied van IT-beveiliging.

Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research onder 600 IT-professionals wereldwijd. Naast extra garanties op het gebied van IT-beveiliging zijn bedrijven ook bereid in de buidel te tasten voor extra garanties op het gebied van prestaties van services (43,3%) en het uitbesteden van operationeel management (27,9%).

30% meerprijs voor extra garanties

Gemiddeld zijn bedrijven bereid 30% meer te betalen voor extra garanties. IT-professionals geven aan voor verbeterde klantenservice en ondersteuning het meest te willen betalen (33,3% meer), terwijl zij voor het uitbesteden van operationeel management het minst diep in de buidel willen tasten (27,9% extra).

Bedrijven zijn bereid een meerprijs te betalen indien hosting- en cloudproviders extra garanties geven (bron: 451 Research)

De behoeften van bedrijven en het huidige aanbod van hosting- en cloudproviders blijken in veel gevallen niet goed op elkaar aan te sluiten. Zo vindt 58,1% van de respondenten het van belang dat infrastructuur- of applicatie services gebundeld zijn met security services of managed services. Dit terwijl slechts 38,8% aangeeft dat hun huidige provider deze combinatie aanbiedt.

Data migreren

De mismatch is het grootst bij diensten die providers aanbieden om workloads en data te migreren vanuit het datacenter van de klant naar het datacenter van de provider of een andere omgeving, zoals de public cloud. 42,9% vindt het van belang dat hun hosting- of cloudprovider een dergelijke migratie kan uitvoeren, terwijl slechts 19,5% aangeeft dat hun huidige provider deze mogelijkheid biedt.

“We praten regelmatig over de prijsconcurrentie in cloud infrastructuur en -applicaties, waardoor veel service providers zich afvragen hoe zij zichzelf kunnen onderscheiden”, zegt Liam Eagle, onderzoeksdirecteur bij 451 Research. “Het goede nieuws is dat veel klanten ons vertellen dat zij leveranciers beoordelen op waarde in plaats van kosten. Deze waarde kan liggen in services zoals garandeerde niveau’s van prestaties, security en ondersteuning.”

Pin It on Pinterest

Share This