Gimv krijgt 23,6% van de aandelen van Cegeka in handen

22 september 2017

Gimv neemt een belang van 23.6 procent in het ICT-bedrijf Cegeka. Met deze operatie wil Cegeka geografisch uitbreiden en zijn positie in bestaande markten versterken. De ambitie is om dat zowel organisch als via een buy & build-strategie te realiseren. Outsourcing in het algemeen staat centraal in de uitbreidingsplannen en moet de motor worden van verdere groei.

CegekaGimv wordt aandeelhouder naast CEO André Knaepen, de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en het management van Cegeka. Sinds zijn management buy-out in 1992 heeft André Knaepen Cegeka uitgebouwd van een lokale tot een pan-Europese IT-dienstverlener met vestigingen in tien landen. Het bedrijf telt vandaag ruim 4.000 medewerkers die samen meer dan 2.500 klanten bedienen. Sinds 2006 is de omzet vertienvoudigd tot ruim 400 miljoen euro. Het bedrijf geeft aan de ambitie te hebben binnen vijf jaar opnieuw in omvang te verdubbelen.

Extra middelen om groeiambitie te realiseren

Tom Van de Voorde, Head Smart Industries bij Gimv, geeft aan met de investering Cegeka de beschikking te geven over extra middelen om zijn groeiambitie te realiseren. Knaepen voegt toe: “Deze kapitaalsoperatie is nodig om Cegeka’s ambitie verder te realiseren. In de eerste plaats blijven we investeren in de ontwikkeling van ons dienstenaanbod want we willen een stap voorblijven op de markt. In onze geografische expansie concentreren we ons eerst op de landen waar we al actief zijn. Er is daar ruimte om onze diensten nog verder af te stemmen op de noden van onze klanten.”

Ook de LRM is blij met de investering van Gimv. “LRM is sinds 1999 aandeelhouder van Cegeka en heeft het bedrijf de afgelopen jaren zien uitgroeien tot een Europese topspeler. Dankzij de instap van Gimv krijgt Cegeka de kans om een versnelling hoger te schakelen en haar groeiambities sneller te realiseren”, zegt Stijn Bijnens, CEO LRM. Het Centrum voor Overheidsinformatie (COI), dat een belangrijke speler was in de informatisering van de Vlaamse overheid, heeft de eerste Europese groeiperiode van Cegeka ondersteund. Met de intrede van de Gimv, zal het nu terugplooien op zijn kerntaken.

Pin It on Pinterest

Share This