InterSystems kondigt InterSystems IRIS Data Platform aan

19 september 2017

InterSystems lanceert het InterSystems IRIS Data Platform. Dit platform helpt bedrijven bedrijfskritische en data-intensieve applicaties snel te ontwikkelen en uit te rollen. IRIS maakt het mogelijk gelijktijdig transactieverwerking en analytische processen op één platform uit te voeren, waarmee het dataplatform een infrastructuur met ETL-voorzieningen overbodig maakt.

InterSystemsIn recent onderzoek van IDC genaamd “Choosing a DBMS to Address the Challenges of the Third Platform” geeft 47 procent van de ondervraagde organisaties aan dat data die niet op een gepland moment binnenkomen een negatieve invloed hebben op hun bedrijfsprestaties. Het gaat hierbij voornamelijk om data die worden gegenereerd door ETL-processen (extract, transform, load), waarop organisaties vertrouwen bij het overbrengen van data tussen verschillende applicaties en platformen.

Transactieverwerking en analytische processen

Met IRIS speelt InterSystems hierop in. IRIS stelt gebruikers in staat transactieverwerking en analytische processen gelijktijdig op één platform uit te voeren. Hiermee maakt het dataplatform een infrastructuur met ETL-voorzieningen overbodig. Het IRIS platform biedt inzicht in welke acties nodig zijn om de actuele datastroom op te vangen. Het platform kan worden aangesloten op bestaande architecturen, systemen en apparaten. Applicaties kunnen geautomatiseerd worden uitgerold naar de public cloud, private cloud, een on-premise omgeving of hybride omgevingen.

IRIS wordt toegevoegd aan het bestaande portfolio van InterSystems met dataplatformen, dat onder meer bestaat uit het multi-model database managementsysteem Caché en het applicatie integratiesysteem Ensemble. Gebruikers van deze producten kunnen gratis overstappen op het IRIS Data Platform. Het InterSystems IRIS Data Platform is vanaf januari 2018 wereldwijd leverbaar.

Pin It on Pinterest

Share This