Colt benoemt Rajiv Datta tot COO

19 september 2017

Colt Technology Services heeft Rajiv Datta tot chief operating officer (COO) benoemd. Hij zal rechtstreeks verslag uitbrengen aan Carl Grivner, de CEO van Colt. In zijn nieuwe functie zal Datta, die eerder actief was als Chief Technology Officer (CTO), de operationele en technologische mogelijkheden, customer experience-strategie en bekroonde product- en innovatieteams van Colt binnen één organisationeel kader verenigen.

“Rajiv heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aanscherpen van Colt’s focus op high-bandwidth connectiviteit en de ontwikkeling van mogelijkheden om in de groeiende vraag naar bandbreedte te voorzien”, zegt Carl Grivner, de CEO van Colt. “De relatie met de klant staat centraal binnen onze transformatiestrategie. Als COO zal Rajiv ervoor zorgen dat al onze operationele middelen, technologische mogelijkheden en producten bijdragen aan een uitmuntende klantenervaring. We willen onze klanten op nog flexibeler wijze bedienen en tegelijkertijd flink investeren in ons netwerk en onze technologische mogelijkheden. Ik zie ernaar uit om samen met Rajiv en de andere leden van het managementteam het tempo van onze transformatie op te voeren.”

Datta: “De markt stapt in rap tempo over op connectiviteit met een hogere bandbreedte door grote trends zoals enterprise cloud computing en 5G Small Cell Backhaul. Klanten verwachten dat hun partners hetzelfde reactievermogen en dezelfde flexibiliteit bieden die van hen worden gevraagd. Het doel van onze organisatorische wijzigingen is om onze omgeving te vereenvoudigen, processen te moderniseren, om voor strategische transformatie te zorgen en om ons innovatievermogen in te zetten om klanten de ondersteuning te bieden die zij van ons verwachten. Ik zie het als een voorrecht om leiding te geven aan een sterk team dat is toegewijd aan het realiseren van deze doelstellingen. Verder doet het me een genoegen om in deze nieuwe rol bij Colt meer verantwoordelijkheden op me te nemen.”

In de afgelopen 18 maanden waarin Datta actief was als CTO van Colt was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de technologische netwerkstrategie en de ontwikkeling van de nieuwe generatie producten en diensten van het bedrijf, met inbegrip van de evolutie van het SDN gebaseerde netwerk. Datta leverde een belangrijke bijdrage aan Colt’s strategie om klanten te voorzien van high-bandwidth connectiviteit door het herontwerpen, vereenvoudigen en transformeren van het IQ Network van Colt. Dit volledige geïntegreerde netwerk biedt Ethernet-, IP- en glasvezelverbindingen met meer dan 800 belangrijke datacenters en ruim 25.000 bedrijfspanden. Voordat Datta bij Colt in dienst trad, bekleedde hij diverse senior functies in de telecomwereld en markt voor communicatie-infrastructuur, onder meer als Chief Operating Officer bij AboveNet Communications.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This