Arcadiz slaat handen ineens met Sopra Steria voor end-to-end-connectiviteitsoplossingen

19 september 2017

Arcadiz, gespecialiseerd in breedband-glasvezelnetwerken, slaat de handen in elkaar met Sopra Steria, een Europees bedrijf dat zich richt op digitale transformatie. Dankzij de samenwerking met Arcadiz gaat Sopra Steria end-to-end-connectiviteitsoplossingen aanbieden voor IT-platformmanagement. Hierbij worden prestaties en een hoge beschikbaarheid gegarandeerd via strikte service level agreements (SLA).

De samenwerking met Arcadiz stelt Sopra Steria in staat klanten snelle internetverbindingen te bieden dankzij twee tier one-internetverbindingen. De twee datacenters van Sopra Steria (in Gembloux en Nossegem) zijn verbonden door twee onafhankelijke optische paden waarover een reeks hogesnelheidsverbindingen getransporteerd worden: ethernet, fibre channel en internet. Dit gebeurt volledig conform de ISO 27001-norm voor informatiebeveiliging.

Glasvezelroutes

“Arcadiz is gespecialiseerd in neutrale verbindingen en levert de transportlaag tussen datacenters, met alle diensten op het gebied van onder andere veiligheid, continuïteit, mirroring en encryptie. Wij garanderen de prestaties van de verbindingen door optimale glasvezelroutes aan te leggen”, zegt Robert Danon, Account Manager bij Arcadiz.

“Het partnership met Arcadiz past perfect in onze strategie van maximale onafhankelijkheid”, zegt Régis Roba, Head of Financial Services en BU Director Managed Services van Sopra Steria. “Grote bedrijven en organisaties verwerken duizenden transacties per minuut. Om het beheer van de transacties te waarborgen, is het essentieel dat we beschikken over een actief-actiefsysteem en een heel efficiënt netwerk met een hoge beschikbaarheid. De end-to-end-connectiviteitsoplossingen van Arcadiz maakt dat nu ook mogelijk voor onze (potentiële) klanten.”

Een datacenter van Sopra Steria (bron: Arcadiz)

Een datacenter van Sopra Steria (bron: Arcadiz)

Pin It on Pinterest

Share This