Virtueel spel helpt Devoteam studenten te rekruteren

19 september 2017

IT-bedrijf Devoteam wil dit jaar 1.500 nieuwe werknemers rekruteren. Daarom lanceren ze DevoGame, een internationale wedstrijd die studenten moet prikkelen om bij hen aan de slag te gaan. Teams van twee tot zes studenten uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland worden uitgedaagd om een innovatief voorstel uit te werken dat kadert in digitale transformatie op de universiteitscampus. Het winnende team mag in januari 2018 naar Las Vegas om er hun project te promoten op CES, een technologiebeurs waar jaarlijks 170.000 bezoekers op afkomen.

DevoteamStudenten kunnen zich vanaf 26 september registreren op www.devogame.devoteam.com om te starten met het virtuele spel DevoGame. Ze krijgen exact een uur de tijd te voorkomen dat hackers inbreken op de servers van een denkbeeldige universiteitscampus. Slagen ze daarin, dan krijgen ze tot 19 november om een voorstel uit te werken die een technologische revolutie zou kunnen betekenen voor de universiteitscampus. Per land mogen twee teams door naar de volgende ronde. Vindingrijkheid, toegevoegde waarde en de haalbaarheid van het project op korte termijn, spelen een cruciale rol om geselecteerd te worden. De acht overblijvende teams mogen in Parijs hun project voorstellen aan een professionele jury. Het winnende team mag uiteindelijk naar Las Vegas.

Jong talent uitdagen

DevoGame is aan zijn tweede editie toe. Vorig jaar vond de wedstrijd exclusief in Frankrijk plaats en schreven zich 80 teams uit 42 verschillende scholen in. Door de wedstrijd slaagde Devoteam Frankrijk erin dubbel zoveel studenten aan te werven als het jaar daarvoor. Dat is meteen ook de reden waarom de wedstrijd nu in vier landen tegelijk plaatsvindt.

“We zijn voortdurend op zoek naar extra mensen, maar heel wat bedrijven vissen in dezelfde vijver”, aldus Jan Dillis, HR & Marketing Director bij Devoteam België. “Net afgestudeerde studenten met IT-skills hebben de jobs voor het uitkiezen. Daarom is het belangrijk aan te tonen dat je als werkgever heel wat te bieden hebt. DevoGame is voor ons dan ook een manier om jong talent warm te maken voor een carrière bij Devoteam. We dagen hen uit om ons te tonen wat ze in hun mars hebben. In Frankrijk slaat deze alternatieve rekruteringstrategie alvast aan, nu willen we zien of het ook in België werkt.”

Pin It on Pinterest

Share This