Cloudian en Cisco richten hun pijlen op de media- en entertainmentsector met de Cisco Media Blueprint

15 september 2017

Cloudian heeft de samenwerking met Cisco uitgebreid. HyperStore, de object storage-software van Cloudian, is nu beschikbaar als onderdeel van de Cisco Media Blueprint. Dit is een verzameling van IP-gebaseerde infrastructuur- en softwareoplossingen waarmee media- en entertainmentbedrijven hun productie- en distributieprocessen kunnen opschalen. De HyperStore software van Cloudian is gecertificeerd voor compatibiliteit met de storage-server Cisco UCS S3260 en de daarmee geïntegreerde UCS Manager.

Cloudian biedt gerichte ondersteuning voor Cisco Media Blueprint om media- en entertainmentbedrijven toegang te bieden tot de beste gevirtualiseerde en cloud-gebaseerde oplossing in zijn soort.

HyperStore is een software defined storage (SDS)-oplossing waarvan de capaciteit naadloos kan worden opgeschaald van terabytes naar petabytes om ruimte te bieden voor data-intensieve mediabestanden. Gebruikers kunnen klein beginnen en hun omgeving naar behoefte uitbreiden van een handvol tot honderden nodes. Dit gebeurt zonder verstoring van de productieomgeving.

Met HyperStore kunnen organisaties eenvoudig hun met S3 compatibele storage-capaciteit inrichten op Cisco-servers, standaard servers en geïntegreerde Cloudian HyperStore-appliances. Als Preferred Solution Partner van Cisco voldoet Cloudian aan de eis dat ten minste één van zijn oplossingen is gecertificeerd voor compatibiliteit met Cisco en dat het in staat is om klanten van 24/7-ondersteuning te voorzien.

“Bij Cisco hechten we grote waarde aan onze samenwerking met Cloudian, omdat het onze klanten in de mediawereld in staat stelt om oplossingen te ontwikkelen die werkelijk aansluiten op hun behoeften”, zegt Roger Sherwood, directeur Business Development van de Service Provider-tak bij Cisco. “HyperStore biedt scale-out storage-mogelijkheden die prestaties, veelzijdigheid en toegevoegde waarde combineren op een manier die bijzonder aantrekkelijk is voor bedrijven waarbij alles om content draait.”

Cisco Solution Partner-certificering

De software van Cloudian kenmerkt zich door een honderd procent native S3-architectuur en biedt gegarandeerde interoperabiliteit met S3-applicaties. Dit waarborgt een probleemloze integratie met honderden toonaangevende oplossingen voor back-up- en databeheer die gebruikmaken van S3-connectiviteit.

“De certificering voor de Cisco UCS S3260 storage-server en de daarmee geïntegreerde UCS Manager biedt nieuwe mogelijkheden om te profiteren van de voordelen van Cloudian HyperStore”, zegt Jon Toor, de CMO van Cloudian. “Klanten kunnen de oplossing inzetten op een platform van Cisco, op hun huidige hardware of een Cloudian HyperStore-appliance om toegang te krijgen tot naadloze mogelijkheden voor het opslaan en opvragen van data in de makkelijkst schaalbare storage-omgeving binnen de branche. Het doet ons een genoegen om HyperStore beschikbaar te maken via het omvangrijke partnernetwerk van Cisco.”

“De combinatie van Cloudian en Cisco stelt ons in staat om betrouwbare en schaalbare multi-tenant cloud-diensten aan te bieden aan klanten in uiteenlopende verticale markten, zoals de media- en entertainmentsector”, zegt Scott Mayers, vice president Cloud Solutions bij rediCloud.

rediCloud is een leverancier van zakelijke cloud-diensten die gebruikmaken van ‘best-in breed’ technologische oplossingen, zoals van Cisco-servers en de HyperStore-software van Cloudian. Het aanbod van rediCloud omvat onder meerdere storage-as-a-service, backup-as-a-service en disaster recovery-diensten.

“Door de HyperStore-software van Cloudian op Cisco UCS-servers in te zetten kunnen we klanten zakelijke back-up- en herstelfunctionaliteit bieden tegen een fractie van de kosten die zij zouden maken als ze hun eigen back-upinfrastructuur zouden gebruiken. Het gebruik van cloud- en IP-technologie binnen de mediasector raakt momenteel in een stroomversnelling. We bevinden ons in een uitstekende positie om bedrijven te helpen met uitdagingen rond het aanbieden van digitale ervaringen op om het even welk scherm, zoals live streaming OTT-video, augmented reality, virtual reality en 4K-resolutie”, aldus Mayers.

Pin It on Pinterest

Share This