Uptime Institute richt onderzoekstak op gericht op datacenterindustrie

14 september 2017

Het Uptime Institute lanceert een eigen onderzoeksdivisie gericht op de datacenterindustrie. De Uptime Institute Research group gaat onafhankelijk onderzoek doen naar onderwerpen die relevant zijn voor IT-beheerders en zowel praktische informatie als inzichten delen.

Uptime InstituteMet de nieuwe onderzoeksdivisie wil Uptime Institute datacenterbeheerders en -professionals helpen hun werkwijze en het ontwerp van hun infrastructuur te verbeteren. Daarnaast wil het instituut managers wijzen op nieuwe kansen, ondersteunen bij de ontwikkeling van strategieën en helpen operationele teams beter te beheren. De groep gaat hiervoor gebruik maken van middelen van de 451 Research, een zusterbedrijf van Uptime Institute. Beide organisaties zijn onderdeel van de 451 Group.

Praktische en nuchtere inzichten

“De complexe hybride infrastructuur die in de meest bedrijven vorm krijgt moet in staat zijn de vereiste niveaus van business service te bieden, ongeacht vanaf welke locatie deze diensten worden aangeboden. Nieuwe innovaties volgen elkaar in een hoog tempo op, waaronder cloud computing, automatisering, hyper-converged infrastructuur, het Internet of Things, evenals unieke vormen van energie-opwekking of -distributie en geavanceerde koelsystemen. Deze ontwikkelingen vereisen praktische, nuchtere en overkoepelende inzichten, wat een kenmerk is van het Uptime Institute en onze nieuw gevormde Uptime Institute Research group”, aldus Lee Kirby, directeur van het Uptime Institute.

Andy Lawrence, Vice President of Research for Datacenter Technologies and Eco-Efficient IT bij 451 Research, wordt onderzoeksdirecteur van de Uptime Institute Research group. Lawrence gaat een onderzoeksprogramma opzetten dat de Uptime Institute community helpt zich aan te passen aan en voorbereiden op grote veranderingen in digitale infrastructuur waarmee datacenters naar verwachting in de komende twee decennia te maken krijgen.

Pin It on Pinterest

Share This