Rackspace neemt Datapipe over

12 september 2017

Leverancier van Managed Dedicated en Cloud Computing Services Rackspace neemt Datapipe over, een grote provider van managed services voor zowel public en private clouds, managed hosting en colocatie. Het gaat om de grootste overname in de geschiedenis van Rackspace. De overname geeft het bedrijf ondermeer toegang tot een aantal nieuwe markten.

RackspaceDatapipe is een Amerikaans bedrijf dat zijn hoofdkantoor heeft in de Amerikaanse staat New Jersey en in 2000 is opgericht. Het bedrijf richt zich op het leveren van managed services, managed hosting en colocatie. Datapipe bedient verschillende grote bedrijven, waaronder Johnson & Johnson, McDonalds en Rubbermaid. Daarnaast heeft het bedrijf verschillende grote klanten in de publieke sector, waaronder het Amerikaanse ministeries van Defensie, Energie en Financiën. Daarnaast zijn ook de Britse ministeries van Justitie en Transport, evenals het Britse kabinet klant bij Datapipe.

Clouds op schaal beheren

Rackspace beschikt zelf over datacenters in Londen, Frankfurt, Chicago, Dallas, Noord-Virginia, Hong Kong en Sydney. Dankzij de overname van Datapipe krijgt het bedrijf toegang tot verschillende nieuwe markten waar het bedrijf niet of slechts op kleine schaal actief is. Het gaat hierbij om de westkust van de Verenigde Staten, Brazilië, China en Rusland. Daarnaast biedt Datapipe colocatiediensten aan op vier continenten, evenals managed services op Alibaba Cloud.

Rackspace stelt dat klanten in toenemende mate behoefte hebben aan de mogelijkheid meerdere clouds op schaal te kunnen beheren. Met de overname van Datapipe verwacht Rackspace aan deze vraag te kunnen voldoen. “Onze klanten zoeken hulp naarmate zij hun applicaties verspreiden over public en private clouds, managed hosting en colocatieruimte, afhankelijk van de combinatie van prestaties, wendbaarheid, beheermogelijkheden, security en kostenefficiëntie die zij zoeken”, legt Joe Eazor, CEO van Rackspace, uit. “We zijn verheugd met de overname van Datapipe de multi-cloud managed services die wij aan klanten leveren uit te breiden, terwijl wij wereldwijd de deur open houden voor nieuwe kansen.”

In Q4 afgerond

Rackspace verwacht de overname dat Datapipe in het vierde kwartaal van 2017 af te ronden. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This