Gevirtualiseerde beveiligingsoplossing FortiGate Virtual Machine nu beschikbaar voor gebruikers van VMware Cloud on AWS

12 september 2017

FortiGate Virtual Machine (VM) is per direct beschikbaar voor gebruikers van VMware Cloud on AWS. De recent geïntroduceerde oplossing VMware Cloud on AWS combineert de Software Defined Data Center (SDDC)-software van VMware met de flexibele, bare metal-infrastructuur van Amazon Web Services (AWS). Dit biedt bedrijven een consistent beheermodel voor private en publieke clouds en de mogelijkheid om applicaties tussen deze omgevingen te verplaatsen.

FortiGate VM biedt gebruikers van VMware Cloud on AWS de mogelijkheid om een bestaande, op technologie van VMware gebaseerde private cloud op veilige wijze te verbinden met een publieke cloud zorgt daarbij voor segmentatie in alle clouds en een consistente toepassing van beveiligingsregels.

Integraal beheer van beveiligingsregels

Nu bedrijven overstappen op een hybride cloud-infrastructuur, geeft 51 procent van alle deelnemers aan een recente enquête aan dat de beveiliging een belangrijke uitdaging blijft. FortiGate VM biedt gebruikers van VMware Cloud on AWS toegang tot de bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs en FortiOS. Deze combinatie draagt bij aan integraal beveiligingsbeheer, overzicht op workloads en effectief beheer van fysieke, gevirtualiseerde en cloud-omgevingen. Bedrijven kunnen de nieuwe oplossing inzetten om workloads veilig te verplaatsen van het datacenter naar de publieke cloud van AWS zonder het overzicht op de toepassing van beveiligingsregels te verliezen.

FortiGate VM is al geruime tijd wereldwijd beschikbaar voor bedrijven en internetproviders die met VMware vSphere werken. Deze gevirtualiseerde beveiligingsoplossing biedt hen overzicht op het oost-westverkeer in gevirtualiseerde datacenters en private clouds. Met FortiGate VM voor VMware Cloud on AWS kunnen organisaties hun netwerk op locatie aan AWS koppelen met behulp van veilige VPN-verbindingen tussen locaties, terwijl de Fortinet Security Fabric overzicht biedt op de verplaatsing van applicaties. Organisaties kunnen ervoor zorgen dat een applicatie die op vSphere draait binnen de complete hybride cloud op dezelfde manier wordt beveiligd, of de applicatie zich nu op locatie of in VMware Cloud on AWS bevindt. FortiGate VM zorgt daarnaast voor een juiste segmentatie van gebruikers en data binnen alle omgevingen.

Technologiepartners voor VMware Cloud on AWS helpen organisaties om deze in de praktijk bewezen oplossingen naadloos in te zetten in hun publieke en private clouds. VMware vereenvoudigt het implementatieproces en zorgt ervoor dat partners hun oplossingen niet hoeven aan te passen voor VMware Cloud on AWS. Als een partneroplossing in een VMware vSphere-omgeving op locatie draait, zal die eenvoudig ondersteuning kunnen bieden voor VMware Cloud on AWS. De technologiepartners van VMware vullen VMware Cloud on AWS aan met hun oplossingen en helpen organisaties aan nieuwe mogelijkheden. 

John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet: “Steeds meer bedrijven stappen over op hybride cloud-architecturen. Ze integreren private clouds op locatie met geavanceerde publieke cloud-omgevingen om te kunnen profiteren van verbeterde schaalbaarheid en prestaties. Consistente beveiliging vormt echter een topprioriteit. VMware en Fortinet werken al geruime tijd samen om gezamenlijke klanten te voorzien van gevirtualiseerde beveiligingsoplossingen voor softwaregedefinieerde datacenters. Vandaag breiden we deze samenwerking uit met een oplossing die gebruikers van VMware Cloud on AWS de beveiliging, het overzicht en de segmentatiemogelijkheden biedt die nodig zijn om probleemloos over te stappen op hybride cloud-omgevingen.”

“VMware Cloud on AWS biedt klanten een naadloos geïntegreerde hybride cloud-oplossing die de SDDC-expertise van de leider in private clouds combineert met AWS, het platform van de leider in publieke clouds”, zegt Mark Lohmeyer, vice president, Products bij de Cloud Platforms Business Unit van VMware. Oplossingen als FortiGate VM stellen IT-afdelingen in staat om kostenbesparingen te realiseren, de efficiëntie te vergroten en voor een consistent beheer te zorgen in cloud-omgevingen. We vinden het fantastisch om samen met partners als Fortinet de mogelijkheden van VMware Cloud on AWS verder uit te breiden en klanten flexibiliteit en keuzevrijheid te bieden met oplossingen die zakelijke meerwaarde vertegenwoordigen.”

Pin It on Pinterest

Share This