Colt benoemt Randolph Nicklas tot vice president Network Engineering

12 september 2017

Colt Technology Services versterkt het managementteam van zijn netwerkdivisie met de benoeming van Randolph Nicklas tot vicepresident Network Engineering. Nicklas zal rechtstreeks verslag uitbrengen aan Chief Technology Officer Rajiv Datta. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het aanjagen van technologische innovatie binnen het geavanceerde Colt IQ Network in het kader van een driejarig investeringsplan waarmee 500 miljoen euro gemoeid gaat.

Nicklas zal zich richten op de strategische en architectuurplanning en de ontwikkeling, de implementatie en het asset management van alle netwerkplatformen voor Colt, met inbegrip van zijn optische, pakket- en spraaknetwerken.

Nicklas brengt 25 jaar technische en managementervaring met zich mee. Deze deed hij onder andere op bij brancheleiders als Cisco, MCI, XO Communications en Windstream Communications. In zijn eerdere functies binnen de telecomsector droeg Nicklas bij aan de ontwikkeling en toepassing van technologieën als packet switching en optisch transport. Hij studeerde af in toegepaste wiskunde en natuurkunde aan het Georgia Institute of Technology.

“Colt heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling en implementatie van nieuwe netwerktechnologieën en wereldwijd fors in zijn netwerken geïnvesteerd. Dit is dan ook een fascinerende tijd om bij het bedrijf in dienst te treden”, zegt Nicklas. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met de andere leden van het managementteam en mijn vaardigheden en ervaring in te zetten voor de verdere groei van het wereldwijde netwerk van Colt.”

“Zakelijke connectiviteit ontwikkelt zich voortdurend. De migratie van data naar cloud-omgevingen en hybride omgevingen gaat gepaard met een behoefte aan interconnects met hoge bandbreedte”, zegt Rajiv Datta, de Chief Technology Officer van Colt. “De aanstelling van Randy zal ervoor zorgen dat het Colt IQ Network klaar is om klanten te helpen bij deze cruciale overstap en bijdragen aan een uitmuntende gebruikservaring. Zijn ruime ervaring stelt ons in staat om ons van de concurrentie te onderscheiden door de combinatie van de schaalgrootte en het prestatievermogen van onze datacenternetwerken, de indrukwekkende dekking van ons glasvezelnetwerk en de flexibiliteit van onze bekroonde diensten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This