Liberty Global zet netwerkvirtualisatie in ter ondersteuning van breedband-, televisie- en telefoniediensten

5 september 2017

Juniper Networks maakt bekend dat Liberty Global de Juniper Networks vMX Virtual Router heeft ingezet binnen zijn netwerken. Deze innovatieve, op Network Function Virtualization (NFV) gebaseerde aanpak stelt Liberty Global in staat om krachtige, kostenefficiënte en schaalbare ondersteuning te bieden voor de spraak-, video- en datadiensten die het aan bedrijven en consumenten levert.

Juniper NetworksLiberty Global bedient circa 25 miljoen klanten in meer dan 30 landen in Europa, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het bedrijf heeft 10 miljoen mobiele abonnees en biedt draadloze diensten aan met 10 miljoen WiFi access points. Liberty Global investeert op strategische wijze in zijn infrastructuur om klanten in staat te stellen om de vruchten van de digitale revolutie te plukken.

 • Liberty Global heeft de virtuele route reflector (vRR) van Juniper Networks – een speciaal geoptimaliseerde vMX, die Liberty Global’s krachtig presterende control plane heeft geoptimaliseerd binnen zijn netwerk.
 • De vMX is een gevirtualiseerde carrier-grade MX Series Universal Edge Router, die als gelicenseerde software op x86-servers draait. Dit biedt een innovatieve, NFV-gebaseerde aanpak voor het bouwen van cloud-grade netwerken.
 • Het implementeren van vMX als virtuele route reflector zorgt voor een efficiënte en kosteneffectieve schaalbaarheid en prestaties van de control plane. Op eenvoudige wijze kunnen nieuwe virtuele route reflectoren worden toegevoegd om snel in te spelen op de steeds grotere vraag naar capaciteit.
 • Virtual route reflection brengt efficiënte schaalbaarheid naar grote border gateway protocol (BGP)-netwerken. Liberty Global kan daarmee zijn processen stroomlijnen en de totale eigendomskosten terugdringen.
 • Liberty Global is een bestaande klant van Juniper Networks. Het bedrijf maakt op verschillende punten van zijn netwerk gebruik van de krachtig presterende routers, switches en beveiligingsoplossingen van Juniper.
  • De Juniper’s MX Series 3D Universal Edge Routers en PTX Series Packet Transport Routers brengen geavanceerde routing- en MPLS-mogelijkheden, multicast-ondersteuning met lage latency en geavanceerde quality of service- en high availability-functionaliteit naar het internationale core-netwerk van Liberty Global.
  • De SRX Series Services Gateways zijn firewalls met geavanceerde beveiligingsdiensten die de datacenters van Liberty Global veilig houden.
  • Liberty Global gebruikt de QFX Series Switches en EX Series Ethernet Switches in zijn datacenters, terwijl de servers worden geaggregeerd door EX4300 Ethernet-switches. Het beheer wordt daarbij vereenvoudigd door Virtual Chassis-technologie.

Pin It on Pinterest

Share This