HPE neemt Cloud Technology Partners over

6 september 2017

Hewlett Packard Enterprise (HPE) neemt Amerikaanse Cloud Technology Partners over. Dit bedrijf levert consultancydiensten voor het migreren, ontwikkelen en beheren van cloud applicaties en infrastructuur.

Hewlett Packard EnterpriseHPE wijst erop dat bedrijven in een hybride IT-wereld leveren, waarin het van belang is iedere workload in de meest geschikte omgeving te plaatsen. Dit kan een on-premise datacenter zijn, maar ook een private cloud omgeving, de public cloud of een SaaS applicatie. Deze omgeving is niet alleen voor iedere organisatie anders, maar verandert daarnaast op dynamische wijze mee met hun veranderende behoeften en vereisten voor workloads.

HPE Pointnext

Het bedrijf richt zich al langer op hybrid IT via ondermeer de technology service-organisatie HPE Pointnext. Deze organisatie heeft als doel hybrid IT te vereenvoudigen en de ‘Intelligent Edge’ mogelijk te maken. HPE Pointnext helpt klanten hun IT-strategie te evalueren en te bepalen wat de meest geschikte omgeving is om iedere workload onder te brengen. Ook biedt het bedrijf ondersteuning bij het migreren van de workload naar deze omgeving. Met de overname wil HPE zijn cloud consultancy aanbod op het gebied van hybrid IT vergroten en versterken.

CTP is in 2010 opgericht en ontwerpt, bouwt en implementeert IT-oplossingen voor Fortune 500-klanten in uiteenlopende industrieën. Het bedrijf heeft bijna 500 enterprise cloud transformatieprojecten uitgevoerd. Het bedrijf heeft ervaring met verschillende platformen, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google en OpenStack. Door CTP in te lijfen wil HPE beter in staat zijn klanten een uitgebreide IT-strategie te kunnen leveren, die betrekking heeft op private, managed en public clouds, evenals traditionele IT.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This